Human Capital

Kvantitativ Kreditriskanalytiker till Nordax Bank

Rekryterare
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 17 augusti 2017
Stängs
den 16 september 2017
Ref:
EG/1470
Kontakta
Tobias Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kvantitativ Kreditriskanalytiker

Vi söker en driven Kvantitativ Kreditriskanalytiker till Nordax Bank med placering i Stockholm city.

Din utmaning: 
Vi söker nu en kvantitativ kreditriskanalytiker till avdelningen Decision Science. Rollen ska ansvara för Nordax IFRS 9-modell och reserveringsberäkning. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta, validera och utveckla IFRS 9-modellen, samt att analysera förändringar av reserven. Initialt tror vi att tjänsten till största del kommer att uppfyllas av IFRS9, men på sikt kommer tjänsten att breddas med kvantitativ analys/modellering på övriga områden i banken. 

Är du vår nya nyckelspelare som tillsammans med övriga teamet vidareutvecklar Nordax modeller och kvantitativa analyser? Är du en vass programmerare i SAS och vill ta nästa steg i din karriär? Skicka din ansökan och få möjlighet till en roll med goda utvecklingsmöjligheter inom ramen för befattningen!

Din bakgrund

  • Universitets/högskoleutbildad civilingenjör, nationalekonom eller statistiker med två till fem års erfarenhet av  
  • Kreditriskmodellering (Basel II, Basel III eller IFRS9) 
  • Mycket goda kunskaper i SAS-programmering 
  • Du är analytisk och har en stark statistisk/matematisk förmåga. 
  • Initiativrik och trivs med att arbeta självständigt – men fungerar även som lagspelare när så krävs 
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska 
  • Som person är du positiv, teamorienterad och stresstålig 

Nordax Bank erbjuder dig:
På Nordax får du möjligheten att arbeta på en framgångsrik modern bank och vi erbjuder dig möjligheten att vara delaktig i att forma en ny roll. Nordax är ett företag som karaktäriseras av att det är högt i tak, korta beslutsvägar och en företagskultur som präglas av nytänkande och framåtanda. Tempot är stundtals högt och vi ställer höga krav på våra medarbetare samtidigt som vi är lyhörda för våra medarbetares behov och värnar starkt om vår arbetsmiljö. På Nordax har du möjlighet att göra skillnad och få gehör för dina genomtänkta idéer. 

Din ansökan 
Är du intresserad av att göra karriär inom denna spännande koncern? Sänd då ditt CV till careers@humancapital.se med referens EG/1470. Intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Tobias Danielsson på Human Capital på 08-54699260. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Nordax är en ledande nordisk nischbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till ca 150 000 kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Nordax drygt 200 anställda är alla samlade under ett tak i Stockholm. Nordax grundades av sex entreprenörer med gedigen erfarenhet av riskhantering. Nordax har en konservativ syn på risk och är unik bland nischbanker genom att ha flera olika finansieringskällor och en diversifierad marknadsföringsmix. Nordax står under tillsyn av Finansinspektionen sedan 2004 och är sedan den 17 juni 2015 noterat på Nasdaqs huvudlista.  

Nordax är en datadriven bank där kvantitativ analys/modellering utgör en av bankens grundpelare. Arbetet är centraliserat till avdelningen Decision Science som har ett nära sammarbete med övriga verksamhetsdelar där resultaten appliceras, bl. a Credit Risk, Marketing, Collection och Treasury. 

 

Liknande jobb

Liknande jobb