Arbetsmiljöingenjör till Nordkalk

Rekryterare
Plats
Köping (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 22 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
SE-12377
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsmiljöingenjör
- med uppdrag att handleda och stötta Nordkalks verksamheter i Sverige

Position
Nordkalk söker en ny Arbetsmiljöingenjör. Rollen som arbetsmiljöingenjör innebär ett ansvar att utveckla och implementera riktlinjer och arbetssätt gällande Nordkalks svenska verksamhet. En stor och viktig del i rollen blir att agera expert inom området och fortlöpande arbeta i nära samarbete med medarbetare på alla nivåer i organisationen. Du är en självklar medlem i flera interna och externa arbetsgrupper i syfte att ständigt vara uppdaterad kring lagar, förordningar och myndighetskrav, vilka du sedan ansvarar för att delge och informera organisationen kring. Rollen är en viktigt funktion med många kontaktytor både inom och till viss del utom Sverige. Du utgår från vår verksamhet i Köping och kommer att frekvent besöka verksamheterna i framförallt Skåne och Gotland. Du rapporterar till HR-chef för Skandinavien.

Förutom ovanstående ingår följande arbetsuppgifter i rollen;

  • Handleda och stötta organisationen inom området arbetsmiljö - skyddsronder, riskinventeringar, arbetssäkerhetsanalyser m.m.
  • Utforma och genomföra utbildningar för både chefer och medarbetare inom området arbetsmiljö
  • Skapa, administrera och utveckla arbetssätt
  • Delta i projektplanering för att säkra arbetsmiljön
  • Identifiera, mäta och utreda fysiska och psykosociala risker på arbetsplatsen 
  • BAS-P samt BAS-U ansvar vid projekt
  • Genomföra/se över CE-märkning
  • Agera internrevisor (ISO 9001, 14001 samt OHSAS 18001).

För att lyckas som arbetsmiljöingenjör hos Nordkalk krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och hög egen drivkraft att utveckla och skapa resultat. Det är viktigt att du gillar att arbeta självständigt men samtidigt i nära samspel med, och gentemot, kollegor. Du är en god kommunikatör med förmågan att skapa relationer och motivera förändrade arbetssätt. Stor vikt läggs dock vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har några års erfarenhet som arbetsmiljöansvaring, arbetsmiljöingenjör eller motsvarande,  gärna från tyngre industri. Du är certifierad inom BAS-U samt BAS-P. Erfarenhet från internationella och krossfunktionella organisationer ses som meriterande.  Koncernsspråket är engelska vilket du förutom svenska behärskar i tal och skrift.

Låter det som en intressant utmaning? 
Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 17 september (ref.nr SE-12377). Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg, 019-19 68 09.

Om företaget
Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall -och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 1000 anställda varav ca 200 i Sverige. Nordkalk tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.