Nordic Trustee söker jurister/ekonomer till kontoret i Stockholm

Rekryterare
Nordic Trustee
Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 augusti 2017
Stängs
den 22 september 2017
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till Nordic Trustees växande team i Stockholm söker vi nu två jurister/ekonomer med intresse för finansbranschen.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av att:

- från ett agentperspektiv granska term sheets, obligationsvillkor, låneavtal, säkerhetsavtal och andra typer av finansrelaterade avtal i samband med nya uppdrag

- hantera och analysera förfrågningar från emittenter/låntagare om godkännande av ändringar i avtalsvillkor i befintliga uppdrag, från såväl ett juridiskt som ett finansiellt perspektiv

- övervaka och följa upp emittenters/långivares efterlevnad av lånevillkor och finansiella nyckeltal

- hantera processer för omröstningsförfaranden i obligationsfinansieringar

- arbeta med omstruktureringar av krediter

- koordinera externa finansiella och legala rådgivares arbete

- analysera legala och kommersiella risker i verksamheten

- arbeta kommersiellt med att utveckla och marknadsföra företaget och dess tjänster

- arbeta i projekt, ofta med andra ledande marknadsaktörer, i syfte att utveckla och effektivisera värdepappersmarknaden i stort

Arbetet inom Nordic Trustee-koncernen bedrivs integrerat och vi utnyttjar i hög grad möjligheten att dra nytta av varandras erfarenheter, vilket innebär ett nära samarbete med kollegorna på kontoren i övriga Norden.

Vem är du?
Vi söker dig som har universitetsexamen i juridik och/eller ekonomi och har åtminstone ett par års erfarenhet av arbete med finansiering på advokatbyrå, bank, investmentbank eller bolag.

För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av finansbranschen och ett engagemang och en vilja att aktivt bidra i det kommersiella arbetet med att utveckla verksamheten vidare. Personerna vi söker bör vidare besitta god analytisk förmåga, ha hög service- och ansvarskänsla samt förmåga att bygga relationer. Eftersom den svenska obligationsmarknaden är relativt ung stöter vi ofta på nya och komplexa problemställningar där det saknas tydliga ramar att förhålla sig till, vilket ställer höga krav på ett lösningsorienterat, pragmatiskt och nytänkande förhållningssätt hos våra medarbetare.

Vi är ett litet men stadigt växande team i Stockholm och för att trivas hos oss är det viktigt att du har en öppen, social och prestigelös personlighet.

Du erbjuds
Nordic Trustee är ett företag med höga ambitioner och stort fokus på expansion. Du kommer att vara högst delaktig i det kommersiella och strategiska arbetet med att vidareutveckla företaget och dess tjänster. Vi är en liten organisation vilket innebär att du snabbt ser resultatet av din egen insats.

Vår marknadsledande position ger oss förmånen att dagligen arbeta med stora och intressanta svenska och internationella projekt och du kommer att arbeta nära ledande banker, investmentbanker, advokatbyråer, bolag och investerare, vilket ger dig alla förutsättningar att bygga ett brett nätverk inom finansbranschen.

På arbetsplatsen är det högt i tak, flexibelt och som anställd erbjuds du möjlighet att i stor utsträckning påverka din egen roll och arbetssituation. Kontoret är beläget på en attraktiv adress intill Stureplan.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordic Trustee med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på telefon 0766-33 14 42 alternativt anousheh@jurek.se, eller Christoffer Andersson, VD för Nordic Trustee i Sverige; 0702-94 90 07 alternativt andersson@nordictrustee.com. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan, så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om verksamheten
Nordic Trustee (tidigare Norsk Tillitsmann) är den ledande aktören för oberoende agenttjänster på den nordiska värdepappersmarknaden. Vi tillhandahåller ett brett utbud av agenttjänster men vår kärnverksamhet är att agera agent i alla typer av obligationsfinansieringar, och under åren har vi haft över 10 000 uppdrag. I dagsläget består vår uppdragsportfölj inom obligationsfinansiering av över 2 300 pågående uppdrag med en sammanlagd lånevolym överstigande SEK 1 250 miljarder. Vi har kunder i över 20 länder och dessa utgörs huvudsakligen av stora och medelstora företag, banker, finansbolag och kommuner. Nordic Trustee etablerades 1993 i Oslo och bedriver idag verksamhet i samtliga nordiska länder. Verksamheten i Sverige startade 2012 och är under fortsatt utveckling och expansion. Nordic Trustee ägs sedan augusti 2017 av Altor (www.altor.com).

Liknande jobb

Liknande jobb