Teamchef Business Applications Management till SWECO

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 augusti 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Kontakta
Malin Söhr
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Teamchef Business Applications Management till SWECO

Varför Sweco?
Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet, det vill säga allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus, blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vår framgång förutsätter ett nära samarbete med våra kunder och en stor förståelse för deras behov.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.sweco.se

Rollen
Sweco IT är en gemensam IT-organisation med drygt 200 anställda, varav ca 80 personer sitter i Stockholm. Sweco växer med förvärvet av bl.a. Grontmij, och Sweco IT´s ansvarsområde utökas vilket innebär ansvar för ett större antal länder, lösningar, intressenter och användare.

Business IT Solutions avdelningen består av ca 60 personer varav 8 tillhör Business Applications Management (BAM) teamet. Denna gruppering förvaltar och ansvarar över följande tjänsteområden:

 • Intranet & external Web
 • QA Applications
 • Collaboration (delar utav O365 samt SharePoint plattformen)
 • IT Service Management (ServiceNow)
 • Employees & Addresses
 • Facility Management

BAM teamet samarbetar intern med systerteamet Application Development samt externa partners vid utveckling av befintliga såväl som nya system.

I rollen som teamchef för Business Applications Management ingår ansvar för budget, personal samt leveranser inom området. En viktig del i rollen är även att agera som länk till andra team och verksamheter i de olika länderna.

Utöver rollen som teamchef arbetar du operativt som SML (Service Management Leader) på området Intranet & External Web där du ansvarar över förvaltning samt utveckling utav koncernens gemensamma Intranät och externa webbplatser. I denna roll samarbetar du med interna beställaren på verksamhets sidan (globala och lokala Kommunikationsavdelningar) tillsammans med intern systemförvaltare och externa leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personal-, leverans- och budgetansvar
 • Planering och uppföljning  
 • Riskeliminering, resursfördelning och kompetensutveckling
 • Dialog med verksamheten för att säkerställa förvaltning och utveckling av Swecos globala och lokala lösningar på ovan nämnda områden
 • Delta i samverkan med andra team inom Sweco IT samt bygga kontakter och främja ett enkelt samarbete mellan team
 • Delta i enhetens ledningsgrupp
 • Samverka med användarsidan i Swecos olika verksamhetsområden
 • Framtagning/uppdatering av förvaltningsplaner

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk examen med flerårig erfarenhet från ledande roll med såväl personal- som budgetansvar.

Du som har erfarenhet av att kunna föra dialog med verksamheten och ta ledning för Business Applications från ett IT perspektiv, gärna inom något eller flera av ovan nämnda områden.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta internationellt. Vidare har du goda insikter i systemförvaltning och troligtvis även erfarenhet av leveranser av större internationella projekt inom förvaltning. Kunskaper på områdena Service Asset and Configuration Management

Continual Service Improvement är meriterande.

Du kan obehindrat använda svenska och engelska som arbetsspråk.

Som person är du en naturlig ledare och inspiratör som har förmågan att lyfta andra. Du är flexibel och prestigelös samt har lätt för att ta beslut som du sedan vågar stå för.

Din arbetsplats blir på vårt fina kontor på Kungsholmen. Du kommer att får vara med på en mycket spännande och utmanande resa i ett globalt och expansivt företag. Vidare kommer du att arbeta inom ett prioriterat och uppmärksammat område med kontakter i flera länder.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Ogunsen Executive Search. Skicka in din ansökan senast 16 oktober. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till Malin Söhr, Researchkonsult på Ogunsen 073- 421 79 84.

Liknande jobb

Liknande jobb