DNB Trade & Export Solutions söker Senior Advisor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 augusti 2017
Stängs
den 15 september 2017
Kontakta
Maria Lindbom
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Trade & Export Solutions inom DNB söker nu en Senior Advisor för den Svenska och Nord Europeiska marknaden.

Affärsområdena Customer Solutions (Structured Finance), Trade Finance och Exportfinansiering har haft en stark utveckling och tillväxt de senaste åren. DNB satsar och fokuserar på arbetskapitaleffektiva produkter och lösningar och för att stärka och bredda vårt kunderbjudande ytterligare så slår vi nu ihop dessa tre enheter till ett nytt affärsområde, Trade & Export Solutions. I samband med detta så stärker vi upp teamet ytterligare och DNB söker nu en strategisk och erfaren rådgivare till detta nya team.

Arbetsuppgifter
Som Senior Advisor får du en nyckelposition inom vår nya organisation. Våra kunder är storföretag inom Nordiskt näringsliv och du får här ett globalt helhetsansvar för dina kunder och följer dem ut i världen. Du förvaltar, utvecklar och skapar nya relationer samtidigt som du identifierar och bearbetar ny affärspotential hos befintliga och nya kunder.

Du bistår kunderna med rådgivning, strukturering och implementering av arbetskapitaleffektiva lösningar. Du förväntas vara projektledare och drivande i allt från grundläggande produkter till mer komplexa och omfattande transaktionsstrukturer. Du samarbetar med bankens kundansvariga på våra filialer runt om i världen och förväntas resa nationellt och internationellt.

Din erfarenhet

  • Du är en nyfiken, initiativrik, och utpräglad relationsperson som drivs av att göra affärer
  • Du är kompetent och har flera års erfarenhet från en liknande position inom finanssektorn eller från industrin.
  • Du har ett väletablerat branschnätverk med starka relationer inom såväl bank, finans och industri
  • Betydande kompetens/erfarenhet av arbetskapitaleffektiva produkter så som traditionell trade finance, receivables financing och supply chain finance och/eller andra effektiva och innovativa lösningar.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av origination and distribution.
  • Du har arbetat med digitaliserings- och/eller effektiviseringsprojekt
  • Dokumenterad försäljningserfarenhet samt ett kund-, resultat- och försäljningsansvar
  • Erfarenhet från Corporate Finance eller Projektfinansiering är meriterande.
  • Relevant akademisk utbildning

Din personliga profil
Din styrka ligger i din nyfikenhet, din sociala kompetens och i din förmåga att initiera, skapa och utveckla kundrelationer. Du är drivande, engagerad och affärsorienterad, vilket innebär att du kan bedöma dina kunders behov och se affärsmöjligheter. Du har ett brett och väletablerat nätverk med starka relationer. Du bör ha en god analytisk förmåga, hög integritet och rätt attityd. Du gillar att ta tag i och driva affären framåt när du ser potential. Du är flexibel med en hög arbetskapacitet. Du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift. Kanske viktigast av allt, du brinner för att skapa och göra affärer.

Vi erbjuder dig en spännande position inom en expansiv och framgångsrik finanskoncern. Vi värdesätter dina åsikter och här har du möjlighet att utvecklas både i din yrkesroll och som person.

Ansökan
Låter detta intressant? Din ansökan skickar du in senast 2017-09-15
Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter- och tjänster som DNB erbjuder. Vi samarbetar med Lager & Partners i denna rekrytering. Skicka in din ansökan och CV till info@lagerpartners.com. Vid frågor kontakta gärna Maria Lindbom, Lager & Partners på 08-407 64 65 / maria.lindbom@lagerpartners.com

Liknande jobb

Liknande jobb