AMF söker Produktspecialist förvaltning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 1 oktober 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AMF söker Produktspecialist förvaltning

Arbetsbeskrivning
Gruppen Produkt och Affär ingår i avdelningen Affärsutveckling och består idag av 9 personer. Övergripande handlar Produkt och Affärs ansvar om förvaltning och utveckling av våra produkter inom traditionell försäkring och fondförsäkring samt relationer med parter och valcentraler. Detta inkluderar bland annat ansvar för försäkringsvillkor och produktregelverk, offertförfarande och produkterbjudande i upphandlingar och anslutningar samt uppföljning till valcentraler. Som Produktspecialist förvaltning har du en spännande och central roll i AMF och arbetet med våra produkter, traditionell försäkring och fondförsäkring. Ditt huvudansvar är att upprätthålla en god förvaltning av våra produkter. Det innebär bland annat att ansvara för att produkterna är i linje med gällande villkor, lagar och regelverk. För detta bör du ha god framåtblick och förberedelse för kommande regelverk på marknaden. Du är Produkt och Affärs interna resurs i tvärfunktionellt arbete inom dessa frågor.

I rollen ingår att utforma AMFs produktregler samt att upprätthålla produktinformationen i vår produktdatabas, från vilken flera system hämtar information, exempelvis för publicering på vårt internetkontor. Du arbetar tvärfunktionellt tillsammans med produktägare, produktspecialister, aktuarier, jurister och kommunikatörer. Produktreglerna styr också till viss del hur AMF administrerar produkterna, varför du kommer att vara vår kontaktperson mot den administrativa avdelningen. Tillsammans kan vi standardisera och effektivisera våra processer ännu mer.

Rollen kräver förståelse för hur försäkringsteknik och system påverkar varandra. Med din specialistkompetens stödjer du därmed den övriga verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt minst fem års erfarenhet från försäkringsbranschen som produktspecialist eller arbete med försäkringserbjudanden. Du har god kunskap om såväl traditionell försäkring som fondförsäkring. Det är meriterande om du tidigare formulerat produktregler och/eller försäkringsvillkor samt arbetat med kravställande av produktnära IT-utveckling. Det är även positivt om du är väl förtrogen med kollektivavtalad tjänstepension. 

Som person har du ett stort eget driv och kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har god analytisk förmåga, är metodisk med ett sinne för detaljer samt för hur produktegenskaper realiseras i våra IT-system.

Kort om AMF
AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 350 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 563 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.

Vår företagskultur
Varje medarbetare har stor betydelse för att vi ska nå våra mål. När vi förstår och agerar med fokus på helheten skapar vi förutsättningar för kundernas bästa. Det faktum att AMF drivs enligt ömsesidiga principer ska styra vårt dagliga handlande, våra prioriteringar och beslut.

Som arbetsgivare är AMF angelägen om att varje medarbetare har god hälsa och mår bra på både jobbet och fritiden. Vi arbetar därför aktivt med arbetsmiljö och friskvård. Som medarbetare hos oss erbjuds du bland annat flexibel arbetstid, tillgång till våra träningslokaler, en kreativ arbetsmiljö, kollektivavtalad tjänstepension med mera.

I denna rekrytering samarbetar AMF med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87 eller Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03.

Liknande jobb

Liknande jobb