Scania

Scania söker Verksamhetscontroller

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 12 september 2017
Stängs
den 1 oktober 2017
Ref:
20173974
Kontakta
Anneli Tunved
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Corporate Accounting and Control är en avdelning inom Scanias koncernstab Corporate Control och verkar som ekonomiavdelning för Scanias centrala staber. Avdelningen har också ett ansvar för att samordna redovisningen inom Scania CV AB. Vi söker nu dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som Verksamhetscontroller.

Dina arbetsuppgifter
Som Verksamhetscontroller kommer du att arbeta nära Scanias centrala staber med att följa upp och analysera finansiell information i både bokslut och prognos. Du kommer att arbeta med olika delar av verksamheten och ett viktigt inslag är den löpande kontakten med avdelningar och enheter. I din roll kommer du naturligt att driva och delta i förändrings­projekt.
 
I tjänsten ingår även att vara med och utveckla nya modeller för  kostnadsuppföljning vilket sker tvärfunktionellt tillsammans med andra avdelningar inom Corporate Control.
 
Du kommer att arbeta nära det centrala team som ansvarar för samordningen av redovisning inom Scania CV AB. Du rapporterar till Head of Corporate Accounting and Control och din arbetsplats är belägen på vårt huvudkontor i Södertälje.

Din profil
Du är civilekonom med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning och har erfarenhet av verksamhetsstyrning. Du är en van systemanvändare samt har ett generellt intresse för systemlösningar och processer. Du är van användare av Microsoft Office paketet och har du dessutom erfarenhet från koncernrapporteringsverktyget Hyperion Financial Management är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 
Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, strukturerad med god förmåga att hitta lösningar i olika situationer. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och är duktig på att omsätta behov till tydliga mål och leveranser såväl avseende löpande arbete som förändringsarbete. Du är  en god kommunikatör och kan bidra med positiv energi i gruppen. Vi tror att du gillar att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar och även att du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.
 
Vi erbjuder
Ett stimulerande och utvecklande arbete i en trivsam och dynamisk arbetsmiljö. Du kommer ha ett stort kontaktnät inom den centrala ekonomistaben samt bra insyn i Scaniagruppens verksamhet. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ytterligare information
Kontakta gärna Anneli Tunved (Rekryteringsspecialist) 08-553 517 93, eller Fredrik Edman (Head of Corporate Accounting and Control), 08-55370472.
 
Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer hållas fortlöpande under ansökningsperioden. 
 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Jobb Id 20173974 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

About the job

  • Title: Verksamhetscontroller
  • Business area: Finance
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-10-01
  • Job Id: 20173974

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group

Liknande jobb

Liknande jobb