AMF söker Senior Jurist med inriktning fond och kapitalförvaltning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 september 2017
Stängs
den 21 oktober 2017
Kontakta
Christina Singelman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AMF söker Senior Jurist med inriktning fond och kapitalförvaltning

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 350 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 563 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.

Vår företagskultur
Varje medarbetare har stor betydelse för att vi ska nå våra mål. När vi förstår och agerar med fokus på helheten skapar vi förutsättningar för kundernas bästa. Det faktum att AMF drivs enligt ömsesidiga principer ska styra vårt dagliga handlande, våra prioriteringar och beslut. 

Som arbetsgivare är AMF angelägen om att varje medarbetare har god hälsa och mår bra på både jobbet och fritiden. Vi arbetar därför aktivt med arbetsmiljö och friskvård. Som medarbetare hos oss erbjuds du bland annat flexibel arbetstid, tillgång till våra träningslokaler, en kreativ arbetsmiljö, kollektivavtalad tjänstepension med mera.

Rollen
Juristfunktionen på AMF består idag av fem personer inklusive chef. Tre jurister arbetar med fokus på försäkringsverksamheten och en är dedikerad kapitalförvaltningen och fondbolaget. För närvarande finns behov att utöka funktionen med en senior jurist som ska arbeta mot kapitalförvaltningen och fondbolaget.

Rollen kommer innebära ett självständigt ansvar att som jurist hantera och handlägga ärenden inom kapitalförvaltning och fondverksamhet förekommande juridiska frågor liksom till koncernen knutna bolagsrättsliga frågor.

Arbetet innefattar hantering av regulatoriska frågor, vilket bl.a. innebär kontakt med tillsynsmyndigheter men även till stor del affärsnära frågor och därmed kontakter med interna och externa samarbetspartners.

Arbetet ställer krav på gedigen kunskap och insikt i nationella och internationella regler inom finans- och fondverksamhet samt förståelse och insikt i försäkringsjuridiska frågeställningar. Arbetet förutsätter god förmåga till överblick och ansvarstagande i såväl den dagliga operativa verksamheten som i genomförandet av AMF:s strategiska inriktning.

Du rapporterar till AMF:s Chefsjurist.

Din profil
Du har i grunden en jur. kand. examen och flerårig erfarenhet från arbete på affärsjuridisk byrå eller aktör inom bank- och finanssektorn. Erfarenhet från branschföreningar, myndighet eller departement är meriterande.

AMF är ett värderingsdrivet målinriktat bolag med tydligt kundfokus där etik, professionalism och kostnadseffektivitet är självklarheter. För att lyckas i rollen bör du dela dessa värderingar.

Som person är du trygg, bra på att samarbeta, prestigelös, pragmatisk, trivs med att ta eget ansvar, har integritet och när så efterfrågas även förmåga och vilja att ta en ledarroll i arbetet. Du går till botten med juridiska frågeställningar och är en god kommunikatör med pedagogisk förmåga. Du har en vilja att ständigt växa och utvecklas som jurist och medarbetare.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AMF med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87 eller Anders Dareholt, Seniorkonsult 070-471 59 09.

Liknande jobb

Liknande jobb