Fastighetschef till Region Kronoberg

Rekryterare
Region Kronoberg
Plats
Växjö
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Ref:
SE-12631
Kontakta
Gösta Tydesten
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Region Kronoberg står inför en tillväxtperiod vilket innebär att behovet av verksamhetslokaler kommer att påverkas. Du kommer att ha ansvar för det samlade fastighetsbeståndet på högsta strategiska tjänstemannanivå.

Position
Region Kronoberg har påbörjat arbetet med att förbättra förutsättningarna för den strategiska planeringen av fastighet-och lokalutveckling. Tjänsten kommer organisatoriskt tillhöra Regionservice och fastighetschefen blir ytterst ansvarig för fastighetsverksamheten. Fastighetschefen kommer till ca 40 % arbeta på direkt uppdrag av regiondirektören, och då vara funktionellt underställd honom.

Ditt uppdrag
Som fastighetschef blir det din uppgift att leda fastighetsfrågorna i Region Kronoberg in i framtiden. Region Kronoberg står inför en tillväxtperiod vilket innebär att behovet av verksamhetslokaler kommer att påverkas. Du kommer att ha ansvar för det samlade fastighetsbeståndet på högsta strategiska tjänstemannanivå. För att möta de kommande behoven krävs en genomtänkt och regionövergripande lokalförsörjningsstrategi så att tillgång och behov är i balans vid förändringar i befolkningsutvecklingen. I denna roll leder du en organisation med drygt 80 kvalificerade medarbetare som är medskapare på resan.

Din profil
Genom din ledarstil motiverar, inspirerar och utvecklar du människor och får dem att växa. Du coachar och utvecklar medarbetarna så att din lyhördhet och resultatfokus tar sig uttryck i både förhållningssätt och arbetssätt. Med en strategisk blick sorterar och prioriterar du frågor där din förståelse och fokus på kundens behov visar sig i ditt ledarskap.

Din förmåga att kommunicera och skapa bra samarbeten med både interna och externa funktioner är en viktig framgångsfaktor liksom att du utifrån regionens långsiktiga strategier sätter ett starkt fokus på en väl planerad och effektiv lokalförsörjning

Du är en ledare med högskoleutbildning och gedigen erfarenhet från fastighetsområdet som kan leda vår förändringsresa framåt. Vi erbjuder dig en roll i en spännande och dynamisk organisation som är på väg framåt.

Du har en god insikt i – och förståelse för - en politiskt styrd organisation samt erfarenhet av att utveckla och samverka med externa nätverk.

Låter detta intressant?

För mer information kring tjänsten (ref. nr SE-12631), ring våra konsulter vid Mercuri Urval, Gösta Tydesten, direkt/mobil 0733-66 75 78 alternativt Christian Nyhlén, direkt/mobil 0733-66 75 76.       

Om företaget
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Här kan du utvecklas, både som människa och i din yrkesroll. Region Kronoberg ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och områden som handlar om folkhälsa, lärande, kultur, regional utveckling och tillväxt i Kronobergs län. Regionen är en av länets största arbetsgivare med över 5 000 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Besök gärna www.regionkronoberg.se