Förvaltningschef med mångårig erfarenhet av ledarskap i offentlig verksamhet

Plats
Sundsvall
Annonserat
den 4 januari 2018
Stängs
den 3 februari 2018
Ref:
SE-12723
Kontakta
Christian Nyhlén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Position
Som Förvaltningschef blir det din uppgift att leda förvaltningen in i framtiden. Det innebär ett starkt fokus på att kvalitetssäkra, utveckla och samordna förvaltningen, dess avdelningar och processer. Viktiga framgångsfaktorer blir att utifrån verksamhetens behov stärka förvaltningens roll som en nära, kunskapsbärande, strategisk och operativ partner och skapa förutsättningar för samarbeten och relationer som flyttar verksamheten framåt. Som universitetets högsta administrativa chef har du även ansvar för myndighetsfrågorna.

Förvaltningens universitetsledning består av avdelningscheferna för IT, HR, ekonomi, campusservice, student- och universitetsservice, antagning och studieadministration. Förvaltningschefen är direkt underställd rektor, ingår i universitetetsledningen och är chef för universitetsledningens stab.

Vi tror att du är en ledare som med integritet och en god kommunikativ förmåga kan skapa såväl förtroende som utveckling i en komplex och kunskapsintensiv organisation. Du har ett systemperspektiv och kan enkelt sortera delar från helhet, har god erfarenhet av att arbeta processorienterat och leder med tillit och förtroende.

Du har en god strategisk blick och förmågan att skapa strukturer som stödjer de strategiska ambitionerna. Som ledare kan du växla mellan operativa och strategiska perspektiv samtidigt som du på ett naturligt sätt leder genom andra och får människor omkring dig att växa och utvecklas.

Du har en akademisk examen inom relevant område och lämplig utbildning inom ledarskap. Du har gedigen, mångårig erfarenhet av ledarskap i offentlig verksamhet, att leda genom andra ledare, att ha direkt personalansvar samt erfarenhet av att utveckla supportfunktioner i en större, komplex verksamhet.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en dynamisk kunskapsorganisation med ett stort spektra av frågor och stort utrymme för utveckling.

Låter detta intressant?
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12723). Frågor besvaras av Christian Nyhlén vid Mercuri Urval, tel 0733-66 75 76.

Om företaget
Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Mittuniversitetet har en gemensam förvaltning som innefattar avdelningarna HR, ekonomi, IT, Antagning, Studieadministration, Campusservice, Student- och universitetsservice samt Universitetsledningens stab som ansvarar för myndighetsuppgifter samt samordning och service till universitetets ledning, nämnder och avdelningar. Förvaltningens uppdrag är att skapa de bästa förutsättningarna för ett framgångsrikt universitet genom att vara en strategisk partner i styrning, stöd och service.