Verksamhetsarkitekt till område Konsumentskydd

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 januari 2018
Stängs
den 14 februari 2018
Ref:
977
Kontakta
Robert Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som verksamhetsarkitekt inom område Konsumentskydd ansvarar du för att säkerställa verksamhetens krav på it-stöd. Du samordnar och projektleder områdets it-projekt samt agerar kontaktperson mellan området och it-organisationen. Du fungerar löpande som ett stöd i verksamhetsutveckling och förändringsarbete samt föreslår lösningar och driver arbetet framåt. I arbetet ingår kravställning, systemförvaltning och att komma med lösningsförslag på hur verksamheten kan utvecklas med hjälp av it-stöd.

Verksamhetsområde Konsumentskydd ansvarar för tillståndsgivning och tillsyn över fondbolag, värdepappersbolag, försäkrings­förmedlare, betaltjänstinstitut, institut för elektroniska pengar, konsumentkreditinstitut och bostadskreditinstitut samt för konsumentskyddstillsyn över banker och försäkringsbolag. Området ansvarar även för konsumentupplysning och finansiell folkbildning. Ditt arbete som verksamhetsarkitekt bedrivs med stor förståelse för och i nära samarbete med områdets verksamhet. Du har även mycket kontakt och samarbete med andra delar av FI:s verksamhet.

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund, exempelvis att du är utbildad verksamhetsarkitekt eller har tillämplig akademisk examen. Du har gedigen erfarenhet av att leda projekt och av att arbeta i projektform, samt förståelse för systemförvaltning och systemimplementering. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med it-utveckling, verksamhetsutveckling, systemförvaltning eller systemimplementering samt att du tidigare drivit projekt inom verksamhetsförbättring. Erfarenhet från offentlig förvaltning eller från finansmarknaden är meriterande.

Som person är du självgående och duktig på att ta initiativ och hitta lösningar. Du är även strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt och andras arbete på ett effektivt sätt. Rollen som verksamhetsarkitekt bygger på att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra, är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande verksamhetsområdeschef Robert Karlsson på 08-408 980 44.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta intyg/betyg senast den 14 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb