Analytiker med fokus på riskbedömning och dataanalys av finansiella marknader

Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 januari 2018
Stängs
den 14 februari 2018
Kontakta
Klas Granlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som analytiker på avdelningen Marknadsanalys arbetar du med analys och riskbedömning av de finansiella marknadernas funktionssätt, och med nya regelverks utformning och påverkan. Analysen sker främst kvantitativt men också kvalitativt. Då avdelningen fungerar som ett analytiskt stöd till verksamhetsområdet Marknader kommer du bland annat att arbeta med prövningar av interna modeller för centrala motparter, stresstester och tillståndsprövningar för de finansiella infrastrukturföretagen. Du deltar också i arbetet med att analysera stora mängder inrapporterad data för att värna finansiell stabilitet och välfungerande marknader.

Arbetet innebär tätt samarbete och kunskapsutbyte med kollegor inom FI. Du kan också komma att ha kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och delta i internationella arbetsgrupper. Tjänsten ger goda möjligheter att vara med och utveckla FI:s tillsyn och delta i arbetet med nationell och internationell policyutveckling och regelbildning.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis som civilingenjör eller civilekonom med inriktning mot finansiell matematik. Goda kunskaper inom finansiell ekonomi, matematik och statistik är en förutsättning. Du har troligtvis erfarenhet från finansbranschen, alternativt akademisk bakgrund med motsvarande teoretisk kunskap. Vi ser gärna att du har arbetat som kvantitativ analytiker, som riskexpert med fokus på riskbedömning och/ eller riskmodeller alternativt med analys av stora datamängder. Forskarutbildning inom relevant område, erfarenhet av analysverktyget SAS och kunskap om finansiella marknader, instrument och produkter samt de regelverk som förekommer på området är meriterande.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är duktig på att ta initiativ, ser helheten och utvecklar planer och strategier med ett framåtblickande förhållningssätt. Du uppskattar att arbeta tillsammans med andra och bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Klas Granlund på 08-408 982 67.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 14 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb