Riksrevisionen söker Utredare till effektivitetsrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 januari 2018
Stängs
den 24 februari 2018
Ref:
2.2.1-2018-0100
Kontakta
Daniel Sunesson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du bidra till utvecklingen av den statliga verksamheten? Just nu söker Riksrevisionen utredare som vill arbeta med granskning inom näringslivsområdet samt inom statliga bolag, affärsverk och stiftelser. Inom enheten ansvarar vi exempelvis för effektivitetsgranskningar rörande ramvillkor och stöd för företagande och entreprenörskap, innovationskraft, konkurrensfrämjande, utrikeshandel, export- och investeringsfrämjande samt den statliga bolagsstyrningen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utredningar inom effektivitetsrevision, där ditt uppdrag är att granska hur effektiv den statliga verksamheten är. Rollen innebär ansvar för hela eller delar av utredningsprocessen - från omvärldsbevakning, idégenerering, frågeformulering, design till genomförande.

Arbetet inom effektivitetsrevisionen bedrivs i projektform. Som utredare arbetar du i projekt som projektledare eller projektmedarbetare. En granskning pågår oftast i flera månader, då du tillsammans med dina kollegor går på djupet i olika samhällsfrågor. Du använder dig av olika metoder för att samla in och analysera information. Arbetet sammanfattas i en skriftlig rapport inklusive rekommendationer som lämnas till riksdagen och kommuniceras till andra relevanta målgrupper.

Vi söker
Vi söker dig med relevant akademisk examen samt flerårig erfarenhet från självständigt utredningsarbete eller relevant forskarutbildning, gärna med inriktning mot nationalekonomi eller finansiell ekonomi. Det är en fördel om du har arbetat med kvantitativa analysmetoder och kan tillämpa dessa på konkreta problemställningar. Vidare är du intresserad av samhällsfrågor och vi ser gärna att du har ett intresse för de områden som enheten ansvarar för.

Som person är du analytisk, strukturerad och initiativrik. Då granskningsarbetet sker i projektform och innebär kontakter med andra inom Riksrevisionen förutsätter det även att du har en mycket god samarbetsförmåga. Kontakter med myndigheter, bolag och organisationer är även en viktig del av arbetet. Det krävs därför att du ska kunna bygga förtroendefulla relationer och företräda Riksrevisionen. Det är också en förutsättning i rollen som utredare att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att du på ett enkelt sätt kan förklara komplicerade samband.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt om anställningen
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

För anställda med intresse och erfarenhet finns möjlighet att delta i internationella utvecklingssamarbeten parallellt med ordinarie granskningsarbete.

Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast 2018-02-09. Genom att skicka in din ansökan ger du ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.

Vi tillämpar arbetsprover i rekryteringsprocessen.

Mer information om anställningen
Vill du veta mer? Kontakta Daniel Sunesson, enhetschef, tfn 08-5171 4085.

Mer information om hur det är att arbeta hos Riksrevisionen hittar du på http://www.riksrevisionen.se/sv/om-riksrevisionen/arbeta-hos-oss/  

Fackliga representanter
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272.
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097.

Om Riksrevisionen
Riksrevisionen är en oberoende myndighet med uppdrag att granska statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar använts effektivt och om myndigheter redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultaten av våra granskningar får ofta stor uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändringar i viktiga samhällsfrågor.

Vi har även ett internationellt utvecklingssamarbete med flera revisionsmyndigheter runtom i världen.

Liknande jobb

Liknande jobb