Forskningschef till SCA R&D Centre Sundsvall

Rekryterare
SCA
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Kontakta
Ole Terland
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en inspirerande ledare med erfarenhet av att leda en kvalificerad forsknings- och utvecklingsenhet – då kan detta vara din nästa utmaning. Vi söker nu en forskningschef till vårt R&D Centre i Sundsvall. SCA R&D Centre bedriver strategisk forskning och utveckling för SCAs affärsområden. Varmt välkommen med din ansökan!

SCA ForskningschefDin nästa utmaning
Som forskningschef på R&D Centre leder du vår högkvalificerade och koncerngemensamma organisation med uppgift att utveckla produkter och processer inom SCA. Du ansvarar även för att samordna den gemensamma organisationen med affärsgruppernas utvecklingsverksamhet. Vidare ingår ansvar för SCAs externa kontakter och samarbetsprojekt med universitet samt institut inom forskning och utveckling.

Utöver att på ett inspirerande sätt leda den kvalificerade forsknings- och utvecklingsenheten kommer du ansvara för kostnader och intäkter. Som forskningschef rapporterar du till chefen för SCAs koncernstab Strategisk Utveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilingenjör samt har erfarenhet av arbete med forskning och utveckling i ledande befattning inklusive budgetansvar. Det är meriterande om du är forskarutbildad.

Därutöver har du ett gediget intresse för och erfarenhet av affärer samt är en inspirerande ledare. För att lyckas i rollen som forskningschef tror vi att du är strategisk, har förmågan att se helheten samt är bra på att skapa nätverk. Du har förmågan att kunna sälja in och leverera projekt till våra affärsgrupper samt till externa partners. Vi vill också att du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska såväl som på engelska.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
SCA R&D Centre ligger beläget i centrala Sundsvall på Mittuniversitetets campusområde. Du möts av inspirerande lokaler såsom innovationsrum och naturligtvis moderna laboratorier. Här ges du möjlighet att stödja pågående verksamhet, bidra till produktförnyelse och driva innovationer för att skapa framtida affärer. I SCA R&D Centre ingår specialistkompetens som säkerställer spetskunnande inom nyckelområden.

På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

På SCA är mångfald en förutsättning för framgång, så att vi kan locka till oss de mest kompetenta individerna, stimulera fortsatt innovation och möta olika marknaders, kunders och konsumenters behov.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Ole Terland
Stabschef Strategisk utveckling
060- 19 31 36
ole.terland@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Linnea Nyström
Rekryteringsspecialist
060- 19 33 79
linnea.nystrom@sca.com

Fackliga företrädare:
Maria Jonsson
Unionen
060-19 30 19
maria.jonsson@sca.com

Martin Holmwall
Akademikerförbundet
060-19 30 30
martin.holmvall@sca.com

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan snarast, då urval och intervjuer kan komma att ske löpande, dock senast den 25:e februari 2018.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.