VD – Elektro Elco

Rekryterare
Elektro Elco
Plats
Bankeryd, Jönköping
Annonserat
den 31 januari 2018
Stängs
den 1 mars 2018
Kontakta
Bo Arberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

VEM söker en affärsorienterad VD som skall leda Elektro Elco’s fortsatta utveckling. I rollen förväntas att du att med hög professionalitet och stort engagemang leder verksamhetens fortsatta utveckling mot dess uppsatta affärsmål.

Som bolagets VD är du en nyckelperson i företagets fortsatta utveckling och tillväxtresa. Du är bolagets ambassadör och bidrar till att skapa rätt affärsmöjligheter för verksamheten. Du leder och coachar din organisation som idag består av 60 medarbetare, varav sju är direktrapporterande.

Vi söker dig med tidigare ledarerfarenhet och med en dokumenterad förmåga att leda, utveckla och motivera dina medarbetare. Du har stort affärsfokus och en god ekonomisk förståelse. Vi ser gärna att du har erfarenhet från verksamhet i tillväxt samt erfarenhet av grossistverksamhet. Meriterande är även erfarenhet av försäljning till proffsmarknaden inom el, belysning eller VVS. För att lyckas i rollen har du har god teknisk förståelse samt ett intresse för design.

Du är en trygg, kommunikativ och tydlig ledare. Som person inger du förtroende och är handlingskraftig. Du arbetar strukturerat, är lösningsorienterad och har en god förmåga att bygga långvariga relationer. I rollen som VD för Elektro Elco har du det övergripande ansvaret och rapporterar till bolagets styrelse. Placeringsorten är Bankeryd.

Om företaget
Elektro Elco AB har med det egna varumärket ”Hide-a-lite” en marknadsledande position inom modern belysning. Bolaget omsätter 250 miljoner och har drygt 50 anställda i Sverige och 10 personer i övriga Nordiska länder. Huvudkontoret ligger i Bankeryd med säljkontor i Finland, Norge och Danmark. Målet för Elektro Elco är att fortsätta utveckla produktsortimentet och marknadsbearbetningen för att dels behålla sin marknadsledande position i Sverige men också bredda erbjudandet och på så sätt etablera sig inom nya segment.  Samtidigt är ambitionen att öka exporten. Elektro Elco ägs sedan 2008 av börsnoterade OEM International, som är en av Europas ledande teknikhandels-koncerner inom industriella komponenter och system. Koncernen omsätter 2,7 miljarder, har ca 800 anställda och består av 33 rörelsedrivande enheter i 14 länder.

www.hidealite.se

www.elco.se

VEM AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpas löpande urval och vi önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se. För mer information kontakta Bo Arberg eller Henrik Hallström på 036-570 11 80