Ekonom med erfarenhet av skolkostnader till Analysavdelningen på Skolverket

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 18 februari 2018
Ref:
2018:148
Kontakta
Jesper Brohede
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Ref: 2018:148

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Avdelningen för analys ansvarar för att analysera och utvärdera skolan i syfte att få kunskap om skolan. Det görs bland annat genom att analysera statistik, utvärdera styrsystemet och skolutvecklingsinsatser samt delta i internationella studier. Avdelningen har också ett samlat ansvar för verksamhetslogik, omvärldsbevakning och målgruppsanalys.

Enheten förskole- och grundskolestatistik svarar för uppföljning av förskola, fritidshem och skola. Med hjälp av löpande statistik och i särskilda studier beskrivs och analyseras verksamheternas förutsättningar, organisation, resurser och resultat. Uppföljningsinformationen ska visa på såväl positiva utvecklingstendenser som på brister i måluppfyllelse. Målet är att på detta sätt bidra till verksamheternas utveckling. Resultaten publiceras på Skolverkets webbplats och i rapporter och arbetet ger ofta avtryck i den mediala debatten.

Vi söker nu en medarbetare med ekonomisk kompetens och erfarenhet från skolans område.

Arbetsuppgifter
Skolverket har av regeringen fått ett nytt uppdrag att samla in kostnadsuppgifter över alla landets skolor. Du kommer att bidra till att bygga upp denna nya verksamhet. En stor utmaning består av att definiera och utreda vilka ekonomiska och finansiella mått som skolhuvudmännen ska rapportera in. Du kommer därmed att ha ett stort inflytande över innehållet för den kommande insamlingen. När insamlingen har startat kommer du att vara involverad i det fortsatta arbetet med att bearbeta och publicera uppgifterna. Utöver det kan det bli aktuellt för dig att medverka i arbete med olika uppföljnings- och utvärderingsuppdrag i frågor som rör exempelvis resursfördelning och statsbidrag.

Kvalifikationer
Du har:

• akademisk examen med ekonomisk inriktning
• flerårig arbetslivserfarenhet av ekonomi inom skola eller motsvarande verksamhet
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande:

• kunskap om det svenska skolsystemet, t.ex. skolans styrning, skolans styrdokument
• erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet
• erfarenhet av revision

Då arbetet bedrivs både självständigt och i projektform med många interna och externa kontakter lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga. Det krävs även att du är noggrann och har god analytisk förmåga.

Sista ansökningsdag är den 18 februari 2018.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53, Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner
Jesper Brohede
Enhetschef
08-527 337 09
jesper.brohede@skolverket.se

Liknande jobb

Liknande jobb