Rektor / VD till Lundsbergs skola

Plats
Lundsberg, Storfors kommun
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 26 februari 2018
Kontakta
Marina Sjölin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stiftelsen Lundsbergs skola är en modern internatskola med en 100-årig historia och med en vilja att förstärka vår internationella utblick. Det är en plats där traditioner och historia möter framtid och utveckling. Nu söker vi en rektor / VD som vill fortsätta utveckla skolan med ambitionen att bli en av Sveriges akademiskt mest framstående skolor.

Stiftelsen Lundsbergs skolas verksamhet utgörs av två huvudpelare; utbildningsverksamheten och internatet. Skolan äger även ett stort fastighetsbestånd, mark och skog. Skolan består av runt 200 elever, från sista årskurs i grundskolan till sista årskurs på gymnasiet, och en personalgrupp på runt 70 personer. Denna relativa småskalighet, förenat med att skolan är beläget vidunderligt vackert vid Hållsjöns strand i hjärtat av Värmland, skapar en intim campuskänsla. Som rektor / VD kommer du att rapportera till Stiftelsen Lundsbergs skolas styrelse, vilken är en professionell styrelse med höga ambitioner.

För att få denna stimulerande och mångfacetterade verksamhet att nå sin fulla potential, söker vi en rektor / VD som kan förena det pedagogiska och ekonomiska ledarskapet med en tydlig moralisk kompass. Vi söker därför någon som går eller har gått rektorsutbildningen och har tidigare erfarenheter av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Meriterande är erfarenhet eller insyn i internatskolans potential och utmaningar.

Vi erbjuder Dig en tjänstebostad i denna natursköna miljö med dess fantastiska möjligheter till friluftsliv såväl på sommaren som vinter. Tennis, golf, rodd, ridning, skytte och skidåkning, både utför och längd, är aktiviteter som är tillgängliga på skolan. Teater och musik har också en nyckelroll på skolan.

Välkommen med din ansökan!
Visa intresse genom att registrera CV och personligt brev via 'Ansök' nedan. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 februari. Givetvis behandlas din ansökan konfidentiellt. Eventuella frågor besvaras av Signums konsulter Marina Sjölin, tel. 070-744 70 60 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. Styrelsens ordförande Johan von Scheele svarar också gärna frågor via tel. 070-653 11 30.