CFO till Saddler Scandinavia

Plats
Göteborg
Annonserat
den 1 februari 2018
Stängs
den 21 februari 2018
Kontakta
Mia Roos
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som CFO har du övergripande ansvar för koncernens ekonomistyrning. Du är processägare för ekonomi och IT, medlem i ledningsgruppen samt adjungerad vid styrelsemöten. Du ansvarar för löpande rapportering till VD, styrelse, revisorer, Skatteverket, bank och andra intressenter och har personalansvar för två medarbetare på ekonomiavdelningen. Ditt dagliga arbete är både av operativ och strategisk karaktär där fördelningen mellan controlling och redovisning är cirka 70/30. Delar av ditt arbete rör frågor kring lagervärdering med orderstock, produktavskrivningar för att ha full koll på de ca 2000 artiklarna.

Ansvar och arbetsuppgifter:

  • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Koncernredovisning för moderbolaget och det norska bolaget
  • Rapportera periodbokslut
  • Upprätta årsredovisning och deklarationer
  • Budgetprocess och stöd till avdelningscheferna i budgetarbetet
  • Prognosarbete i samråd med VD
  • Cash flowanalyser
  • Controllerfunktion och analys av utfall samt differenser

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för affärer och flera års erfarenhet från motsvarande roll med övergripande ansvar. Du har goda kunskaper inom ekonomi kopplat till affärsutveckling, controlling och redovisning samt vana att arbeta mot styrelse. Du har civilekonomexamen eller motsvarande och har stor förståelse för koncernförhållanden, resultat- och balansräkning och cash flow och har du dessutom erfarenhet från lagertransaktioner, är detta ett plus. Dina IT- kunskaper är goda, din systemförståelse är hög och du är en fena på Excel. Har du dessutom erfarenhet från GARP och Qlickview är detta en fördel. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du social och utåtriktad och uppfattas som en god lagspelare. Struktur och noggrannhet är självklart för dig.

Om företaget
Saddler Scandinavia grundades 1986 och är idag ett av de ledande accessoarföretagen i Skandinavien. Vårt huvudkontor ligger i Kungsbacka, några mil utanför Göteborg.

Genom ständig närvaro i verkligheten får vi inspiration till de högkvalitativa modeaccessoarer vi designar från grunden. Från start var det främst bälten som var vår business men under åren har vi utvecklat konceptet och idag gör vi det mesta inom läderaccessoarer t.ex. väskor, plånböcker, bälten och armband under det egna varumärket SDLR och för externa varumärken som bland annat Oscar Jacobson, J.Lindeberg, Morris och Boomerang.

Saddler kännetecknas av en passion för läder, något som präglar allt vi gör. Från inköp av råmaterial till design och tillverkning. Tack vare nära samarbeten med våra leverantörer i Europa och Asien säkerställer vi att rätt kvalitet uppnås och att tillverkningen sker med hänsyn till människor och miljö. Våra fabriker är certifierade och vi jobbar ständigt för att förbättra och utveckla våra processer. Läs gärna mer på: www.saddler.com

Varmt välkommen med din ansökan med bifogat CV på maquire.se senast den 21 februari. Vid frågor kontakta Mia Roos på 0723-28 22 53.