Vill du vara med och leda arbetet på avdelningen Risktillsyn försäkring?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 februari 2018
Stängs
den 23 februari 2018
Ref:
983
Kontakta
Ellinor Samuelsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som biträdande avdelningschef inom Risktillsyn ansvarar du för att utveckla arbetssätt samt leda och fördela det löpande arbetet inom avdelningen. Avdelningen har ett brett ansvarsområde och hanterar en stor mängd olika sakfrågor, oftast med kopplingar till verksamhetens hos övriga två avdelningar på området. Frågorna rör bland annat område Försäkrings tillsynsprocess, tematiska och bolagsspecifika undersökningar och fördjupade analyser, interna modeller och olika tillståndsprövningar. I nuläget sker mycket utveckling av nya arbetsrutiner och arbestssätt, framöver kommer fokus vara att upprätthålla dessa och bedriva arbetet på ett resurseffektivt sätt.

Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas resultat och utveckling, bland annat genom tydliga mål och uppföljning. Rollen innebär löpande avstämningar med dina medarbetare och ett tätt samarbete med kollegor inom avdelningen och verksamhetsområdet såväl som inom hela Finansinspektionen (FI). Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp och vi erbjuder dig ledarskapsutbildning för att ge dig förutsättningar att lyckas i ditt ledarskap.

Vi söker dig som är civilingenjör ellercivilekonom. Du har erfarenhet av flera års kvalificerat arbete rörande försäkringsrisker och/eller finansiella risker eller kapitalbasfrågor i försäkringsföretag. Du har god kännedom om den svenska försäkringsbranschen och förutsättningarna för försäkrings- och tjänstepensionsverksamhet gärna med erfarenhet från tillståndsverksamhet på myndighet.

Vi förutsätter att du har ett stort intresse för ledarskapsfrågor och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbetsledande befattning. Du har även ett starkt samhällsintresse och ett intresse för att arbeta med styrning av komplexa arbetsuppgifter där det krävs samarbete utanför den egna yrkeskompetensen.

Som person är du självständig, analytisk och initiativtagande. Du planerar, prioriterar och organiserar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation, ser helheten och främjar samarbete samtidigt som du är beslutsam. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Ellinor Samuelsson på ellinor.samuelsson@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 23 februari 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb