Kvalificerad jurist som vill vara med och stärka konsumentskyddet på finansmarknaden

Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 februari 2018
Stängs
den 8 mars 2018
Ref:
984
Kontakta
Agneta Blomquist
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som kvalificerad jurist på Marknadsuppföranderätt arbetar du främst med tillstånds- och sanktionsprövningar samt med framtagande och implementering av nya regler och föreskrifter. Du kommer hantera varierande typer av ärenden men fokus ligger på frågor relaterade till betaltjänster och uppföranderättsliga frågor. Med anledning av ny lagstiftning befinner sig avdelningen i en spännande fas med mycket arbete kopplat till att sätta ny praxis. Avdelningen Marknadsuppföranderätt tillhör verksamhetsområde Konsumentskydd och du arbetar nära tillsynsverksamheten inom området.

Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få hög specialistkompetens inom ett rättsligt område under FI:s tillsyn och möjlighet finns att medverka i avdelningens internationella arbete. Du har löpande kontakter med andra myndigheter och Regeringskansliet.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller annan juristexamen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från företag under FI:s tillsyn, domstol, advokatbyrå eller relevant myndighet. Du har kännedom om det finansiella systemet, företag under FI:s tillsyn och/eller erfarenhet av arbete med ärendehantering på myndighet. Vi ser gärna att du har kunskap om de regelverk som gäller för betaltjänster, kreditförmedlare, kreditgivare och finansiella institut. Notarietjänstgöring är meriterande. 

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med god service och har ett strukturerat arbetssätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Agneta Blomquist på 08-408 983 27, eller biträdande avdelningschef Anna Cederberg på 08-408 983 16.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 8 mars 2018. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb