Vill du vara med och påverka utvecklingen på betaltjänstmarknaden?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 februari 2018
Stängs
den 5 mars 2018
Ref:
985
Kontakta
Per Nordkvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som finansinspektör på avdelningen Marknadsuppförandetillsyn arbetar du med kartläggningar och undersökningar av i första hand betaltjänstleverantörer, kontoförande institut samt tredjepartsaktörer. På grund av nya regelverk och hög innovationstakt så befinner sig avdelningen i en spännande fas med att ta fram nya tillsynsstrategier för dessa företag, detta gäller inte minst på grund av det nya betaltjänstregelverket (PSD2) som träder i kraft under 2018 och nya fintech-aktörer.

Avdelningen ansvarar även för att löpande följa och analysera fondbolag, värdepappersbolag, försäkringsförmedlare samt snabblåneföretag och för uppförandefrågorna inom bank, försäkring och kreditmarknadsbolag med målet att stärka konsumentskyddet på hela finansmarknaden. En gemensam nämnare mellan dessa bolag är att det pågår en snabb teknisk utveckling vilket ställer nya krav på avdelningen i att förstå utvecklingen och påverka den i riktningen mot ett gott konsumentskydd.

Avdelningens breda ansvarsområde förutsätter en hög analytisk förmåga och god samverkan internt inom FI. Arbetet har också en internationell prägel med samarbete och kontakter med utländska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis inom ekonomi, juridik eller systemvetenskap. Du har erfarenhet från finansiell sektor och vi ser gärna att du har arbetat med betaltjänster eller kontoinformationstjänster samt har förståelse för hur dessa tjänster fungerar. Teknisk kännedom och bakgrund är meriterande. Arbetet förutsätter även kunskap om finansmarknaden och förståelse för Finansinspektionens roll.

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du är tydlig i din kommunikation och bidrar med egna initiativ samt gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Per Nordkvist på 08-408 981 80.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 5 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb