Affärsområdeschef Power

Rekryterare
Eltel
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 mars 2018
Stängs
den 18 april 2018
Kontakta
Natalie Jacquet
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärsområdeschef PowerVi söker nu en affärsområdeschef till Eltels Power segment. Segmentet Power tillhandahåller underhåll av elnät samt reparationstjänster, uppgraderingstjänster och projektarbeten, främst till nationella transmissionssystemoperatörer och ägare av kraftdistributionsnät. Rollen innebär fullt resultatansvar samt att driva och utveckla affärsområdet Power men även vara med och bidra till den strategiska utvecklingen av Eltel i Sverige.

Med ambitionen att expandera kommer du att vara en nyckelperson i att driva proaktiva försäljnings- och marknadsstrategier, etablera långsiktiga kundavtal samt säkra kontinuerliga förbättringar av operativ och kommersiell kompetens och leverans.

Du kommer att leda 130 anställda genom en affärsområdesledningsgrupp, hantera ett stort antal underleverantörer och partners, sitta med i svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Din Profil
Den ideala kandidaten är en senior och naturlig ledare med ett starkt kommersiellt och strategiskt tankesätt. Vi letar efter en prestationsinriktad och ambitiös ledare som får saker att hända. En person som har stark intellektuell förmåga och snabbt kan förstå en situation och vara strukturerad i sitt förhållningssätt. Vidare behöver man vara van och duktig på att kommunicera med olika kontaktytor, så som kunder, leverantörer, medarbetare och ledning.

Vi tror att du har utmärkt analytisk förmåga och är väl insatt i balans- och resultaträkning. Du är service- och resultatinriktad, en problemlösare och har förmåga att effektivt driva projekt och aktiviteter.

Du har cirka tio år eller mer relevant yrkes- och ledarskapserfarenhet, samt haft fullt P&L för ett bolag, eller affärsenhet i en större organisation. Du har erfarenhet av att driva arbete med fokus på tillväxt och lönsamhetsförbättringar. Den ideala kandidaten har arbetat med försäljning samt kommersiell utveckling och har levererat goda resultat. Förslagsvis kommer denna kommersiella erfarenhet från försäljning och leverans av större serviceavtal till kunder, med fokus på långsiktiga kundrelationer.

För att vara framgångsrik i rollen behöver man vara affärsdriven och trivas med entreprenörskap, tycka att det är roligt att stundtals arbeta hands-on, triggas av utmaningar samt vara tävlingsinriktad.

I botten har du en högre utbildning, till exempel en masterexamen och gedigen verksamhetserfarenhet som ledare och affärsansvarig.

Om företaget
Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2017 hade Eltel en omsättning på 1,4 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 8,000. 

Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Eltel med Ogunsen Executive Search. Har du frågor är du varmt välkommen att ringa Senior konsult Natalie Jacquet på 073-421 79 86 eller Research konsult Malin Söhr på 073-421 79 84.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi går igenom ansökningar löpande. Alla ansökningar och information behandlas konfidentiellt.

Liknande jobb

Liknande jobb