CFO till Tommy Nordberghs Åkeri

Plats
Hjärnarp
Annonserat
den 26 mars 2018
Stängs
den 25 april 2018
Ref:
SE-12921
Kontakta
Ulf Hillstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomichef / Administrativ Chef

Du kommer att ansvara för att koncernen har ett väl fungerande affärsstöd och ekonomistyrning/redovisning, men även stödsystem inom IT, HR samt Kvalitets- & Miljöstyrning blir ditt ansvar.

Position
Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för att koncernen har ett väl fungerande affärsstöd och ekonomistyrning/redovisning, men även stödsystem inom IT, HR samt Kvalitets- & Miljöstyrning blir ditt ansvar. Du kommer att leda och coacha personal som arbetar inom ekonomi & administration.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Lönsamhetsanalys, framtagning och analys av nyckeltal och avvikelser

  • För- & efterkalkyler

  • Investeringar; finansiering & kalkylering

  • Utveckla välfungerande och prestigelösa samarbeten mellan koncernens bolag

  • Säkerställa synergier och best-practice inom koncernen

  • Kassaflöde, likviditetsplanering

  • Resultat och Balansräkning. Budget och prognoser

  • Kapitalbindning

  • Rapportering till styrelse, ägare och bank

  • Löpande kontakt och rapportering till myndigheter, bank, revisorer, försäkringsbolag mm.

Dina förmågor
Vi tror att du har en gedigen ekonomisk utbildning i botten och har flera års erfarenhet av att arbeta i en liknande ledande roll, gärna inom logistik och transport.

Du är analytisk och nyfiken av dig och är duktig på att själv och tillsammans med andra bedriva och utveckla verksamhetsnära affärsuppföljning. Som ledare är du mogen och har en fallenhet att kunna förstå hur delarna påverkar slutresultatet på helheten. Vi tror att du har lätt för att förklara för andra så att de förstår. Du är trygg i din roll och utövar ett inkluderande och utvecklande ledarskap.

Varför Tommy Nordberghs Åkeri
År 2016 genomfördes ett generationsskifte och Accent Equity Partners blev ny majoritetsägare i koncernen. Det nya TNÅ har påbörjat en spännande resa med fortsatt organisk tillväxt samt förvärv för breddat tjänsteutbud. Idag har bolaget över 400 chaufförer i hela landet och närmare 30 tjänstemän på huvudkontoret i Hjärnarp.

Välkommen att söka rollen om du känner att du kan vara den rätte att få en nyckelroll i en pulserande och kundnära organisation där det ständigt händer mycket.

Vi ser fram emot att höra av dig

Ansök via Mercuri Urvals hemsida, www.mercuriurval.com, där du bifogar CV och personligt brev. Har du frågor är du välkommen att kontakta Mercuri Urvals konsulter Ulf Hillstedt (tel.0725-54 72 42) och Gösta Tydesten (tel. 0733-66 75 78).

About Mercuri Urval
Mercuri Urval is a leading global Executive Search, Professional Recruitment and Talent Advisory firm. We make sure organizations always have the right people capabilities in place so they deliver the best possible results.

As pioneers in predicting the impact of people’s capabilities and personality on business results, we have always placed high importance on Executive Search and Professional Recruitment. Mercuri Urval was founded more than 50 years ago and works with more than 3.000 clients – across all sectors – in over 50 countries.
Extraordinary results. It’s all about people™ – www.mercuriurval.com

Om företaget
Tommy Nordbergh Åkeri, marknadsledare inom tempererade transporter, har vuxit kraftigt de senaste 5 åren och planerar för ytterligare tillväxt - nu behöver bolaget en stark CFO. Anställningen sker i koncernens moderbolag TempCon Logistics.

Tommy Nordbergh Åkeri AB är ett oberoende transportföretag med huvudkontor i Hjärnarp, beläget intill E6 strax norr om Ängelholm. Företaget grundades 1963 och är idag marknadsledande inom kyl-logistik. Under de senaste 5 åren har företaget vuxit kraftigt och omsatte förra året mer än 700 miljoner kronor. 2016 blev Accent Equity Partners ny majoritetsägare i koncernen och det nya TNÅ har påbörjat en spännande resa, där affärsstöd och lönsamhetsanalys har en nyckelroll. Som CFO blir det du som ska utveckla och leda den nybildade koncernens affärsstöd och administrativa funktioner. Mer information om bolaget hittar du på www.tnordbergh.se

Liknande jobb

Liknande jobb