Kravanalytiker med gedigen erfarenhet av kravhantering

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 mars 2018
Stängs
den 29 april 2018
Ref:
1009
Kontakta
Stefan Sundman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som kravanalytiker i gruppen it-förändringsledning arbetar du med operativt kravarbete i uppdrag mot våra verksamhetsområden. Du kommer arbeta med att utveckla våra metoder och vårt systemstöd för effektiv kravhantering. Arbetet innebär kravarbete som sträcker sig över hela vår systemflora och lösningarna kommer ligga inom både traditionell systemutveckling och Business intelligence (BI).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• fånga upp och dokumentera både de funktionella och de icke-funktionella kraven på systemen i utvecklingsuppdrag och i projekt, enligt FI:s kravprocess
• säkerställa att kraven överensstämmer med varandra och hänger ihop
• driva arbetet kring nerbrytning och detaljering av kraven samt ansvara för att kraven håller god kvalitet
• leda analysarbete av verksamhetsbehov på idé- och förstudiefas

Finansinspektionen (FI) står inför spännande utmaningar att hantera digitalisering och harmonisering av tillsynen på de europeiska finansmarknaderna. Då många av våra utvecklingsinitiativ drivs av krav från EU kommer arbetet innebära kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig med relevant akademisk examen. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan it och verksamhet och flerårig erfarenhet från kravhantering. Som kravanalytiker har du utmärkta kravkunskaper, bland annat kring metoder och processer, och kan fånga upp och dokumentera genom user stories och specifikationer. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med agila metoder och visuell kravhantering. Erfarenhet av projektledning, test av it-system och BI-utveckling är meriterande.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera vilket gör att du arbetar på ett effektivt sätt. Du är analytisk, framåtblickande och duktig på att både se både helhet och detaljer i arbetet. Du tar eget ansvar och initiativ, samarbetar bra och kommunicerar på ett tydligt sätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Stefan Sundman telefon 08-408 985 66.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 29 april 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb