Category Manager, Hiab Services

Rekryterare
HIAB
Plats
Malmö
Annonserat
den 29 mars 2018
Stängs
den 22 april 2018
Ref:
SE-12999
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Strategiskt inköp av reservdelskomponenter, Elektronik

Som Category Manager hos Hiab får du en strategiskt viktig roll i en professionell supply chain organisation. Vi strävar mot ständiga förbättringar och ökad effektivitet inom inköp. Här blir du nyckelspelare!

Position
Som Category Manager hos Hiab får du en strategiskt viktig roll i en professionell supply chain organisation. Vi strävar mot ständiga förbättringar och ökad effektivitet inom inköp. Här blir du nyckelspelare!

Din uppgift blir att utforma strategier, samordna och utveckla Hiabs inköp av elektronikkomponenter till vår eftermarknadsorganisation. Produktfloran är stor och mycket varierad med leverantörer både i Sverige och internationellt. Du driver aktivt olika strategiska inköpsprojekt, vilket innebär att du utvärderar leverantörer, förhandlar och sluter avtal samt arbetar för att optimera leverantörsbasen. Din roll är till största del strategisk och du förväntas driva olika projekt inriktade på bland annat kostnadseffektivisering, kvalitet, leveranstider och kapitalbindning. Du kommer att vara en del i Hiab Services Sourcing med ett nära och brett samarbete med Hiabs övriga Sourcing funktioner och vara placerad på Hiabs huvudkontor i Malmö. I tjänsten ingår en del resor.

För att lyckas som Category Manager hos Hiab krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga samt en hög egen drivkraft att utveckla och skapa resultat. Du är en proaktiv och driven person som arbetar strukturerat, systematiskt och resultatinriktat. Vidare är du en god kommunikatör och det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt i nära samspel med leverantörer och kollegor.

Vi söker dig som har arbetat några år som strategisk inköpare och har erfarenhet från leverantörsförhandlingar i ett större internationellt industriföretag. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av inköp av elektronikkomponenter. Du har en för tjänsten lämplig universitets- eller högskoleutbildning, t.ex. ekonomi- eller ingenjörsexamen. Koncernspråket är engelska vilket du, förutom svenska, behärskar väl i tal och skrift.

Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete i en ledande och världsomspännande koncern med goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 22 april 2018, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12999). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, tel. 070-312 44 48.

Om företaget
Hiab är en världsledande leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering. Hiab erbjuder klassledande lasthanteringsutrustning med Hiab styckegodskranar, LOGLIFT och JONSEREDS skogs- och återvinningskranar, MOFFETT påhängskranar, MULTILIFT lastväxlare och bakgavellyftare under varumärkena ZEPRO, DEL och WALTCO. Som branschpionjär är vårt åtagande att öka effektiviteten i våra kunders verksamheter och att forma framtiden för intelligent lasthantering. www.hiab.com Hiab ingår i Cargotec Corporation. www.cargotec.com

Liknande jobb

Liknande jobb