Chef affärscontrolling till Castellum region Öresund

Rekryterare
Castellum
Plats
Malmö
Annonserat
den 5 april 2018
Stängs
den 4 maj 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef affärscontrolling till Castellum region Öresund

Drivs du av att arbeta i en övergripande strategisk koncernroll där du blir högst delaktig i att driva arbetet framåt? Har du god erfarenhet av fastigheter, utvecklingsfrågor och uppföljning och är du en person som går ett steg till? Då är tjänsten som Chef affärscontrolling region Öresund på Castellum något för dig. Du arbetar med samtliga bolag i regionen vilka innefattar och är fördelade över kontoren i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. 

Om tjänsten
Du är ansvarig för att lokalt utveckla och leda controlling- och ekonomifunktionen och bidra till att säkerställa att strategi- och verksamhetsmål nås. Du agerar tillsammans med region-VD som coach och verksamhetsstöd till regionens affärsområden och bistår med analyser, kalkyler och förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

 • Analys och affärsrådgivning för verksamhetsstyrning
 • Måluppföljningsarbete, aktivt arbeta med strategi- och affärsplan
 • Övergripande ansvar budget och prognos
 • Övergripande ansvar för att säkerställa bokslut och kvartalsrapportering
 • Ansvar för transaktionsrelaterade ekonomiska spörsmål och bokslut
 • Ekonomisk uppföljning av verksamhetsprocesser
 • Verksamhetsstöd i frågor rörande moms, säkerheter, garantier och borgensförbindelser samt relaterade frågor
 • Förändrings- och förbättringsarbete med förslag på effektiviserande och kvalitetshöjande åtgärder
 • Ansvar för att värdering av regionens fastigheter genomförs
 • Att aktivt bidra till ledningsgruppens arbete samt följa upp att fattade beslut kopplade till strategi- och affärsplan implementeras
 • Att delta i olika nätverk och aktivt bygga Castellums varumärke

Du ingår i regionens ledningsgrupp, är styrelseledamot i regionens bolag och har ett begränsat personalansvar. Givet erfarenhet, kompetens och intresse kan det även bli aktuellt att stötta verksamheten i flertalet till ovan relaterade frågor.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom med flera års erfarenhet av strategiskt arbete kombinerat med en redovisningserfarenhet/-förståelse från roller som Business Controller och/eller ekonomichef, gärna inom fastighetsbranschen. Det är meriterande med erfarenhet av dansk redovisning och koncernredovisning. Du är en erfaren Excelanvändare och har god vana av affärs- och rapporteringssystem. Du är van att arbeta i ledande roller i koncernstrukturer och har en god förståelse och intresse för affären. Givet rollens beskaffenhet och karaktär ställs det krav på goda kunskaper i såväl svenska som engelska och en god förmåga att föra dig som representant för Castellum.

Du är en ambitiös och drivande person med servicekänsla som engagerar dig, tänker nyare och bidrar till att göra saker lite bättre. Du är nyfiken, proaktiv och kan såväl stödja och motivera som ifrågasätta och förändra. Då arbetet utförs både på detalj- och helhetsnivå behöver du vara noggrann samtidigt som du är analytisk och snabbt skapar dig en situationsanpassad förståelse. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga funktioner och det krävs att du har hög social kompetens, god samarbets- och kommunikationsförmåga och är duktig på att skapa långsiktiga och goda relationer. Det är även av vikt att du har pondus, är pålitlig, rak och tydlig samt har ett öppet sinne.

Om företaget
Castellum är ett expansivt företag där nytänkande är en naturlig del av vardagen. Vi har bestämt oss för att ligga i framkant, så hos oss är du med och driver utvecklingen framåt. Du kommer att få folk att må bättre, trivas bättre och prestera bättre – och du kommer att få vara med och rita om kartan på hur en arbetsplats ska se ut och fungera. Vi är stolta över det som ”sitter i väggarna” hos oss, det som påverkar hur vi är mot kunder, mot varandra och mot omvärlden – Castellumandan.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar Castellum med SJR. För mer information kring tjänsten och processen är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb