Redovisningsansvarig till Befesa ScanDust i Landskrona

Rekryterare
Befesa ScanDust
Plats
Landskrona
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 15 maj 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsansvarig till Befesa ScanDust i Landskrona

Brinner du för redovisning och vill du arbeta i en stabil koncern med inriktning mot miljö? Trivs du med att arbeta i en bred och ansvarsfull roll där du är delaktig i hela flödet? Då är rollen som redovisningscontroller hos Befesa ScanDust något för dig. Du rapporterar till CFO och är placerad på huvudkontoret i Landskrona.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete i en miljö som präglas av positiv anda, förtroende och framsträvan. Rollen är ny i organisationen och givet din kompetens och ditt intresse erbjuds möjligheten att påverka såväl utformning som utveckling av rollen. 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du är övergripande ansvarig för redovisningen och verkar som bollplank till CFO. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter utgörs av: samt stötta avdelningen när och där det behövs.

  • Löpande bokföring
  • Redovisnings- och bokslutsarbete
  • Rapportering
  • Årsredovisning
  • Deklaration
  • Likviditetsanalyser, koncernavstämningar och –rapportering
  • Delaktig i införandet av nytt system (Microsoft Dynamics)
  • Budgetering och kostnadsuppföljning

Du arbetar nära dina kollegor och du hjälper till där det behövs när det behövs samt arbetar med att utveckla rutiner och processer.

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig civilekonom eller motsvarande med god erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, meriterande med erfarenhet från producerande bolag. Du är självständig i ditt arbete och känner dig trygg i dina kunskaper och din arbetsroll. Du har god vana av affärssystem, meriterande med erfarenhet av Microsoft Dynamics, och mycket goda kunskaper i Excel. Det är även meriterande med erfarenhet av lönehantering. Då koncernspråket är engelska behöver du känna dig bekväm i det.

Du är en framåt, engagerad och nyfiken person med hög arbetsmoral och en positiv inställning. Du är noggrann, analytisk och arbetar lösningsorienterat på ett prestigelöst sätt. Att söka information och att ha många kontaktytor ute i organisationen är något du trivs med och som faller sig naturligt och du har ett förhållningssätt som inkluderar såväl förmågan att stödja som att ifrågasätta.

Befesa ScanDust är ett återvinningsföretag i Landskrona med fokus på återvinning av filterstoft från tillverkning av rostfritt stål. Sedan starten 1983 har Befesa ScanDust återvunnit hundratusentals ton rostfritt stålstoft som samlats i våra kunders filteranläggningar. På det gamla varvsområdet utanför Landskrona byggdes en modern återvinningsverksamhet upp med stöd av svenska staten, där den modernaste tekniken används för att återvinna metaller. Den avancerade schaktugnen och bolagets starka fokus på att uppnå en hållbar stålproduktion i Sverige är viktiga pusselbitar i att skapa en verksamhet som Landskrona, och hela Skåne, är stolta över.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Befesa ScanDust med SJR. Då vi arbetar med löpande urval vill vi gärna få din ansökan snarast. Har du några frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102. Välkommen med din ansökan!