Head of Business Application till Stena Metall

Rekryterare
Stena Metall
Plats
Göteborg
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 6 maj 2018
Kontakta
Birgitta Ödman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stena Metall IT befinner sig i en utvecklande förändringsresa och söker nu en avdelningschef till Business Application. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens leverans, utveckling och uppföljning. Du har ansvar för ett team på ca 25 personer med både anställda och konsulter i roller som systemansvarig, kravställare, lösningsarkitekt, utvecklare och testare som arbetar med applikationsförvaltning, -support och -utveckling.

Ansvar och arbetsuppgifter:

  • Budget-, kostnads-, personal- och resultatansvar för avdelningen
  • Leda, följa upp och utveckla avdelningens leverans med fokus på verksamhetsnytta
  • Bidra till utvecklingen av IT-avdelningen och koncernen
  • Kontinuerlig dialog med verksamheten och leverantörer
  • Avtal och licenser för aktuella applikationer
  • Nära samarbete med övriga avdelningar inom IT

Vi söker dig som har bred erfarenhet av systemutveckling och -förvaltning och som har ledarerfarenhet från större organisationer. För att lyckas i rollen är det viktigt att förstå verksamhetsprocesser och hur de realiseras i systemlösningar och det är en stor fördel om du har arbetat med olika affärssystem. Andra önskemål är att du har erfarenhet av resursplanering, budgetering och trivs med ett agilt arbetssätt. I den här rollen är det många kontaktytor internt och externt och du är bra på att skapa och underhålla goda relationer med leverantörer, ute i verksamheten och med dina kollegor.

Som person är du målinriktad, strukturerad och kan planera och organisera ditt och andras arbete. Du skapar ett positivt, kreativt och utvecklande arbetsklimat för dina medarbetare och kollegor. Genom ett aktivt nytänkande med kundfokus, driver du förbättringsarbetet och tar tillvara teamets kompetens. Ditt ledarskap kännetecknas av stort engagemang och god kommunikation.

Arbetet utgår från huvudkontoret i Göteborg där flera av Stena Metalls verksamhetsområden är placerade. Resor kan förekomma då koncernen har verksamhet i hela Sverige samt i Norden och andra delar av Europa. Tjänsten rapporterar till CIO och ingår i IT avdelningens ledningsgrupp.

Om företaget
Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 11 länder. Vi är ca 3 400 anställda inom åtta affärsområden; Återvinning, Trading, Elektronikåtervinning, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja och Finans.

Stena Metall IT är en koncernfunktion och levererar IT-tjänster och lösningar till alla företag i gruppen. IT-avdelningen består av områdena ”Strategic IT & Digitalization”, Business Development & IT Project Management Office” samt ”Application Management & IT Service Delivery”. IT-avdelningen ansvarar bland annat för; strategiskt arbete, affärs- och verksamhetsutveckling, projektledning, projektmetodik, applikationsutveckling, applikationsförvaltning, drift, support och telefoni. Läs mer på www.stenametall.se 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 6 maj. Vi läser ansökningar under hand, så vänta inte med att höra av dig. Vid frågor kontakta Birgitta Ödman 0763-38 87 77.

Liknande jobb

Liknande jobb