Kvalificerad redovisningsekonom till Nordic Sugar i Örtofta

Rekryterare
Nordic Sugar
Plats
Örtofta, Skåne
Annonserat
den 16 april 2018
Stängs
den 15 maj 2018
Kontakta
Magnus Mellborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kvalificerad redovisningsekonom till Nordic Sugar i Örtofta

Nordic Sugar söker en kvalificerad redovisningsekonom till sitt kontor i Örtofta som kommer att ansvara för anläggningsredovisning och energiredovisning. Kontoret är placerat på produktionsanläggningen i Örtofta som har en lång historik av raffinering och tillverkning av socker. För att stärka konkurrenskraften på en liberaliserad sockermarknad planerar Nordic Sugar att samla den svenska produktionen i Örtofta och investera cirka 1 miljard kronor i fabriken under de kommande fyra åren. Du kommer att rapportera till Finance Manager som i nuläget är placerad i Arlöv.

Arbetsbeskrivning
Som kvalificerad redovisningsekonom på Nordic Sugar kommer du att få ett stort eget ansvar och arbeta med redovisning och utveckling av processer och rutiner för energi- och anläggningsredovisning. Du kommer att ha ett stort internt kontaktnät och arbeta nära projektledare och produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Energiredovisning (punktskatter, elcertifikat, utsläppsrätter mm)
  • Anläggningsredovisning
  • Momsredovisning
  • Avstämningar och löpande bokföring

Lämplig bakgrund
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning och att du har några års relevant erfarenhet från liknande befattningar. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och erfarenhet från anläggningsredovisning och momsrapportering. Det är meriterande om du också har erfarenhet från energiredovisning i form av skatter, elcertifikat och utsläppsrätter. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och det är en fördel om du har arbetat i SAP, framförallt med FI-AA avseende anläggningstillgångar. Du är också van vid och tycker om att arbeta i Excel.  

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är en nyfiken, prestigelös och noggrann lagspelare som tycker om att ta ansvar. Som person är du strukturerad och har en hög analytisk förmåga och kan se både detaljer och helheten. Vidare är du kommunikativ och har lätt att skapa förtroende och självständigt driva projekt och frågor.

Om företaget
Vi tillsätter inte tjänster. Vi anställer människor med mer än en talang. På Nordic Sugar kommer du att uppleva en arbetskultur som präglas av omväxling och flexibilitet. Nordic Sugar är en del av Nordzucker, Europas näst största sockerproducent. På våra 18 sockerfabriker och raffinaderier på tvärs av Europa utvecklar och producerar våra 3300 medarbetare mer än 250 olika sockerprodukter till de europeiska konsumenterna. I alla våra aktiviteter sätter vi dagligen handling bakom vår ambition att vara en miljömedveten, socialt och ekonomiskt hållbar affär: Vi ska vara en attraktiv arbetsplats, en stark affärspartner och en tillgång i lokalsamhället. 

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Nordic Sugar med SJR. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Liknande jobb

Liknande jobb