Vill du arbeta med börs- och finansmarknadsfrågor?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 april 2018
Stängs
den 9 maj 2018
Ref:
1019
Kontakta
Maria Samuelsson
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som medarbetare till avdelningen Prospekt och redovisning arbetar du i huvudsak med granskning och godkännande av prospekt och erbjudandehandlingar. I ditt arbete kommer du att ha löpande kontakt med bolag samt finansiella och juridiska rådgivare. Du svarar på frågor om förvärv av börsbolag och vägleder inom regelverken. Arbetet innefattar även att bidra till utvecklingen av FI:s tillsyn och delta i arbetet med praxis- och regelgivning på området.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik eller ekonomi och minst tre års erfarenhet av arbete inom finansmarknaden, exempelvis från bank, värdepappersbolag, revisionsbyrå eller advokatbyrå. Du är intresserad av att följa utvecklingen på finansmarknaden och har kunskap om finansiella instrument. Du har också en förståelse för hur finans- och värdepappersmarknaden fungerar samt Finansinspektionens roll. Tidigare arbete med börs- och värdepappersrelaterade frågor är meriterande.

Som person är du analytisk, uthållig och beslutsam. Du är strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt bidrar med gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Maria Samuelsson på 08-408 983 87.

Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till och med den 30 november 2019, med start i augusti 2018.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 9 maj 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!