Senior byggprojektledare till Region Kronoberg

Rekryterare
Region Kronoberg
Plats
Växjö
Annonserat
den 20 april 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Ref:
SE-12963
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Med ansvar för ett av Kronobergs läns största byggprojekt

Vill du vara med och bygga för framtidens moderna hälso- och sjukvård i Kronobergs län?

Position
Region Kronoberg står inför en omfattande nybyggnation av sina lokaler för hälso- och sjukvård i länet. Bland annat planeras en ny vårdbyggnad vid Centrallasarettet i Växjö. Man förstärker därför nu sin Byggprojektavdelning med en senior projektledare med erfarenhet av stora byggprojekt.

Vi löser våra uppdrag genom att tänka och arbeta effektivt, med initiativkraft, kunskap och kreativitet som starka verktyg. Det vill vi fortsätta göra tillsammans med dig, som i team med kompetenta och ambitiösa kollegor, vill vara med och bygga för framtidens moderna hälso- och sjukvård i Kronobergs län.

Som byggprojektledare får du en nyckelfunktion och du ansvarar för alla stegen i byggprocessen: 

  • deltagande i förstudie samt prövning av olika förslag och dess konsekvenser

  • framtagning av investerings- och kostnadskalkyler

  • ledning av projekteringsfasen av projekt samt att upphandla externa entreprenörer

  • ledning av byggprocessen och ansvara för byggledning och kontroll

  • löpande uppföljning av projekt samt att anordna byggmöten under hela genomförandefasen

  • övergripande budgetansvar samt ansvar för arbetsmiljö och kvalitet

  • garantiskede/avslut och överlämnande samt utvärdering.

Det är helt enkelt du som med hjälp av din projektorganisation ser till att våra högt ställda förväntningar uppnås.

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, samt mångårig erfarenhetav stora byggprojekt, gärna inom våra verksamhetsområden. Du behöver ha mycket goda kunskaper i projektarbete, projektledning, projektekonomi, LOU och entreprenadjuridik. Vi tillämpar systematiskt miljö- och kvalitetsarbete och IT-baserade stödsystem och vi värdesätter därför sådana kunskaper. Meriterande är också erfarenhet av samverkansarbete enligt partnering-modell. Resor inom länet ingår i tjänsten och B-körkort är därför ett krav.

Viktigt är också vem du är på det personliga planet. Du är affärsmässig, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du måste också ha goda ledaregenskaper med förmåga att fatta beslut och driva projekt framåt med respekt för mål, budget och samverkande parter.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och utifrån vår värdegrund om ett öppet, engagerat och kunnigt ledar- och medarbetarskap. Detta ställer krav på att du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är självgående och kunnig i ditt arbete, samt att du är aktiv och engagerad i frågor som rör verksamhetens utveckling.

Vill du ha ett viktigt och spännande jobb där du får stora möjligheter att påverka i frågor som kommer alla länets invånare till nytta? Då kan detta vara rätt jobb för dig!

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 20 maj 2018, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12963). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, tel. 070-312 44 48. 

Om företaget
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas – både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”. Våra medarbetare finns i hela Kronobergs län och erbjuder en samlad bred kompetens. Vi har ett öppet och engagerat klimat, där arbetsglädjen står i fokus och där vi arbetar för att varje dag bli lite bättre. Fastigheters huvuduppgift är att vara en strategisk fastighetsägare och en effektiv och professionell lokalförsörjare. Region Kronoberg äger idag fastigheter på åtta orter i Kronobergs län, med en total area på ca 274 000 m2. Besök gärna www.regionkronoberg.se