Group Financial Controller till Addtech

Rekryterare
Addtech
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 april 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en regelverksintresserad Group Financial Controller, en nyckelmedarbetare på Addtechs huvudkontor i centrala Stockholm. Du kommer arbeta i ett specialistteam där ni ansvarar för konsolidering och rapportering av Addtechs resultat. I din roll kommer du att vara ett stöd och ett bollplank till företagsledning, business controllers samt till rapporterande bolag.

Group Financial Control består av fyra personer och är ett viktigt stöd för ledningen genom att producera koncernövergripande rapporter och analyser över koncernens resultat. Teamet arbetar både tätt tillsammans men har också olika individuella specialiseringar. Den vi nu söker kommer att ha ansvar för att driva projekt gällande regelverksfrågor, implementering av nya redovisningsstandarder samt arbeta aktivt med förvärvsanalyser.  

För att lyckas i rollen tror vi att du ha gedigen erfarenhet inom koncernredovisning och rapportering enligt IFRS. Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och gillar de tekniska och teoretiska aspekterna av yrket. Addtech är ett förvärvsintensivt och dynamiskt företag och vi letar därför efter dig som trivs med förändring, har ett stort engagemang. Samtidigt är ordning och struktur två viktiga ledord för dig i din vardag och du utmanas och drivs av att arbeta i en bred roll med mycket eget ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Delta i koncernens konsoliderings- och rapporteringsarbete
  • Arbeta med månads- och kvartalsrapporter samt koncernens årsredovisning
  • Gruppansvarig för uppdateringar inom IFRS och andra regelverk
  • Ansvarig för att driva projekt och implementeringar av nya redovisningsstandarder
  • Delta i arbetet med förvärvsanalyser
  • Delta i olika projekt inom koncernekonomi

I denna rekrytering samarbetar Addtech med Future Value. För frågor kring tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, gustav.emthen@futurevalue.se.

Om företaget
Addtech är en teknikhandelskoncern som tillför både tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan tillverkare och kund. Addtech verkar inom valda nischer på marknadenför högtekonologiska produkter och lösningar. Kunderna finns främst inom tillverkande industri och infrastruktur. Addtech har cirka 2200 anställda i ungefär 120 dotterbolag som drivs under egna varumärken. Koncernen omsätter drygt 7,5 miljarder SEK. Addtechaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Kontaktperson
Gustav Emthén
Rekryteringskonsult
0767-835590
gustav.emthen@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb