Följ med på framgångsresan! Coeli söker ränteförvaltare

Rekryterare
Coeli
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 april 2018
Stängs
den 25 maj 2018
Kontakta
Gustav Fransson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du redo att uppfylla dina drömmar och arbeta i en utmanande roll som senior analytiker eller förvaltare av våra topprankade räntefonder? Vill du vara del i en växande organisation med stark tilltro till den enskilde medarbetarens kompetens och stort utrymme för egna initiativ och personlig utveckling? Då vill vi att du hör av dig till oss på Coeli.

Om tjänsten
Efter flera år med goda förvaltningsresultat behöver vår ränteförvaltare Gustav Fransson en förvaltarkollega. Tillsammans kommer ni att ansvara för Coelis båda räntefonder Likviditetsstrategi och Nordisk Företagsobligationsfond. I din roll kommer du fokusera på att utvärdera befintliga och potentiella investeringar i den nordiska företagsobligationsmarknaden. Rollen innebär både självständigt arbete och samarbete med övriga i förvaltningsteamet samt med kollegor i andra delar av organisationen.

Arbetsuppgifter

  • Genomföra investeringsanalyser
  • Bevaka och utvärdera befintliga investeringar
  • Externa kontakter med emittenter, arrangörsbanker och investerare
  • Administration, rapportering och resultatuppföljning
  • Presentera fonderna och Coelis förvaltning under seminarier och i enskilda kundmöten
  • Rollen innefattar resor i viss utsträckning

Din bakgrund
Du har akademisk utbildning med examen inom juridik eller ekonomi och har minst 5 års erfarenhet från fondförvaltning och/eller kreditanalys med utmärkande resultat. Alternativt har du en bakgrund inom Corporate Finance eller Credit Sales. Du har djupgående kunskaper om den nordiska företagsobligationsmarknaden och förståelse för kapitalförvaltning. Vidare har du har goda kunskaper om ekonomiska och finansiella samband och erfarenhet av att kommunicera din analys. Erfarenhet från att ha deltagit i institutionell försäljning är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som brinner för räntemarknaden och som har det som krävs för att skapa förvaltningsresultat utöver det vanliga. Vi förutsätter att du är analytisk, noggrann, strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Eftersom en del av arbetsuppgifterna består i kontakt med kunder är det viktigt med mycket god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom engagemang och personligt driv.

Om Coeli
Coeli är en svensk kapitalförvaltare med inriktning på aktivt förvaltade fonder. Förvaltarteamen är specialister på fonder inom aktier, räntor, hedge, fastigheter och private equity. Coeli är en snabbt växande aktör som idag förvaltar cirka 17 miljarder kronor åt både professionella och privata investerare. Förutom kapitalförvaltning erbjuder Coeli också tjänster inom förmögenhetsförvaltning såsom experthjälp inom familje- och skattejuridik, pensioner och försäkringar. Coeli etablerades 1994 och är idag ett företag med cirka 70 anställda.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till career@coeli.se, dock senast den 25 maj. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ränteförvaltare Gustav Fransson eller kapitalförvaltningschef Erik Lundkvist på telefon 08-506 223 00.

Liknande jobb

Liknande jobb