Förvaltningschef till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Plats
Vänersborg
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Ref:
SE-12710
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

som vill vara med och bygga framtidens hållbara Vänersborg

Vi söker samhällsbyggnadschef som vill vara med och förverkliga vår vision; Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar, i alla delar hela livet.

Position
Vi söker samhällsbyggnadschef som vill vara med och förverkliga vår vision; Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar, i alla delar hela livet. Utifrån din förmåga att arbeta strategiskt med utvecklingen av samhällsbyggnad såväl som med kommunen som helhet, bidrar du till att kommunens framtidsplaner genomförs på ett tydligt sätt förankrat i hållbar utveckling.

Ditt ledarskap genomsyras av hållbarhet, mod och kommunikation. Du är en engagerad, närvarande och tydlig vad gäller såväl processer som övrig verksamhetsstyrning. I kombination med ett systematiskt kvalitetsarbete verkar du för att stärka kommunen både som boendeort och arbetsgivare.

Uppdraget
Med ditt kommunikativa ledarskap utvecklar du förvaltningens verksamhet och skapar goda relationer med invånare och förtroendevalda. Du rapporterar till kommundirektören och deltar i kommunens ledningsgrupp där du, tillsammans med övriga i ledningsgruppen, är ansvarig för strategiska verksamhetsfrågor.

Vi förväntar oss engagemang och ansvarstagande för kommunen i helhet och för en sammanhållen förvaltning som driver samhällsbyggnadsfrågorna i samverkan såväl internt som externt. Kommunens samlade resultat och prestation är alltid överordnad förvaltningens, det vill säga det som är bäst för kommunen är alltid i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av ledarskap/chefskap på en strategisk ledningsnivå med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsresultat. Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.  Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande samt kunskap om rollerna politik och förvaltning.

Du har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete med gott resultat samt förståelse för förvaltningens övergripande ansvarsområde. Det är en fördel om du har erfarenhet av en politiskt styrd verksamhet och god kommunikativ förmåga i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Det är även en fördel att ha erfarenhet av att arbeta med samhällsplanering i ledande ställning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du engagerar, inspirerar och skapar delaktighet. Du ser helheter och gemensamma utmaningar, är prestigelös, lyhörd och pragmatisk. Du har en förmåga att omvandla övergripande komplexa uppdrag och målformuleringar till konkret utvecklingsarbete och resultat, både på kort och på lång sikt. Du är en förtroendeingivande och kommunikativ person.

Välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig en strategisk ledarroll i en dynamisk och framåtriktad verksamhet med tydliga ambitioner.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 20 maj via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12710).

Vid frågor kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, tfn 0709-69 01 65, för mer information.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Om företaget
Vänersborgs kommun är del av livet i vårt samhälle varje dag. Vi brinner för att utveckla och stötta människor i alla åldrar och situationer, vi bygger och anlägger vårt samhälle och vi när både vår kultur och vårt näringsliv. Vi gör det på uppdrag av de som bor här.