Förvaltningschef till Miljö- & byggnadsförvaltningen

Plats
Vänersborg
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Ref:
SE-12929
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

som vill vara med och bygga framtidens hållbara Vänersborg

Vi söker dig som vill bli vår första chef för den nya förvaltningen och vara med och förverkliga vår vision; Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar, i alla delar hela livet.

Position
Vänersborgs kommun har beslutat att genomföra en sammanslagning av byggnadsförvaltningen och miljö- och hälsoskyddsförvaltningen. Vi söker dig som vill bli vår första chef för den nya förvaltningen och vara med och förverkliga vår vision; Vänersborgs kommun – attraktiv och hållbar, i alla delar hela livet. Ditt ledarskap genomsyras av hållbarhet, mod och kommunikation. Du är engagerad, närvarande och tydlig vad gäller såväl processer och verksamhetsstyrning. I kombination med ett systematiskt kvalitetsarbete verkar du för att stärka kommunen både som boendeort och arbetsgivare.

Uppdraget
Med ditt kommunikativa ledarskap får du ihop de två förvaltningarna till en och skapar goda relationer med de förtroendevalda. Du rapporterar till kommundirektören och deltar i kommunens ledningsgrupp där du, tillsammans med övriga i ledningsgruppen, är ansvarig för strategiska verksamhetsfrågor.

Vi förväntar oss engagemang och ansvarstagande för kommunen i helhet och för en sammanhållen förvaltning som driver miljö- och byggnadsfrågorna i samverkan såväl internt som externt. Kommunens samlade resultat och prestation är alltid överordnad förvaltningens, det vill säga det som är bäst för kommunen är alltid i fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av ledarskap/chefskap på en strategisk ledningsnivå i större organisation med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsresultat. Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande samt kunskap om rollerna politik och förvaltning.

Du har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete med gott resultat samt förståelse för förvaltningens övergripande ansvarsområde. Det är en fördel om du har erfarenhet av en politiskt styrd verksamhet och god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Det är även en fördel att ha erfarenhet av att tidigare ha genomfört organisationsförändringar motsvarande den vi nu står inför.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du engagerar, inspirerar och skapar delaktighet. Du ser helheter och gemensamma utmaningar, är prestigelös, lyhörd och pragmatisk. Du har en förmåga att omvandla övergripande komplexa uppdrag och målformuleringar till konkret utvecklingsarbete och resultat, både på kort och på lång sikt. Du är en förtroendeingivande och kommunikativ person. 

Du är handlingskraftig, drivande, åstadkommer resultat och kan driva projekten i mål. Du skapar förutsättningar för medskapande och är en god förebild för Vänersborgs kommun och företräder arbetsgivaren på ett förtroendeingivande sätt.

Välkommen med din ansökan. Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12929) senast 20 maj.

Har du frågor, kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval 0709-69 01 65 för mer information.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Om företaget
Vänersborgs kommun är del av livet i vårt samhälle varje dag. Vi brinner för att utveckla och stötta människor i alla åldrar och situationer, vi bygger och anlägger vårt samhälle och vi när både vår kultur och vårt näringsliv. Vi gör det på uppdrag av de som bor här.