Affärsinriktad VD till Nexa

Rekryterare
Nexa
Plats
Göteborg
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 1 juni 2018
Kontakta
Dan Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nexa annonsbild
Nexa är ett sälj och utvecklingsbolag inom det ”smarta” & ”säkra” hemmet där det genomgående varumärket är NEXA och tillika marknadsledande inom hemautomation och brandskydd. Vi finns idag etablerade inom grossist och dagligvaruhandeln, kedjeföretag såsom Clas Ohlson, Bauhaus, Kjell & Company, Storel, Solar för att nämna några. Vår hemautomation (Nexa trådlöst) finns idag installerat i flera miljoner hem sedan starten 1997, utvecklingen av hemautomation går också i en rasande fart, där Nexa också står för en innovativ utveckling inom belysningsstyrning och automationer av hemmet.

Nexa AB omsätter ca 78 miljoner och har 11 anställda, företaget är i ständig expansion och organisationen växer årligen.

Vi ser stor potential i vår marknad och söker nu en Affärsinriktad VD

Som VD kommer du att leda och arbeta tillsammans med kollegor på vårt Göteborgskontor, som har expertkompetenser och som kännetecknas av öppenhet och prestigelöshet. Vi har ett gott renommé på marknaden och i din nyckelbefattning har du goda möjligheter att göra avtryck och skapa starka resultat.

Arbetsuppgifter och mål
Som bolagets VD ansvarar du för att driva utvecklingen av företaget mot gemensamt uppsatta mål och arbeta med den långsiktiga strategiska affärsplaneringen. Du skall ha fokus på att driva försäljningen inom hemautomation där det finns en mycket stor potential på marknaden. Rollen innefattar ett övergripande ansvar för försäljning, marknad, produktutveckling, logistik, inköp och ekonomi. Du kommer utgå från vårt nybyggda kontor i Sisjön/Göteborg och rapportera till Nexas styrelse. Som VD förväntas du att:

 • Leda och utveckla bolagets verksamhet med stort fokus på tillväxt
 • Äga ekonomiskt ansvar för bolagets verksamhet
 • Planera, målstyra, följa upp verksamheten på ett strukturerat sätt
 • Leda och motivera samt utveckla ledningsgruppen och organisationen
 • Arbeta med inköp och ha kontakt med tillverkare i Asien 

Din profil
Det är viktigt att du som VD är en lagspelare och har en god förmåga att engagera och motivera dina medarbetare. Du har en strategisk förståelse samtidigt som du är kommunikativ, ambitiös och prestigelös. Du trivs med att kommunicera visioner och mål till hela företaget och motiveras av en affärsinriktad roll där du kan påverka bolagets framtida utveckling. Som person är du målinriktad, balanserad och har en god självinsikt. Vi ser också att du har

 • Erfarenhet av en ledande roll med ansvar för såväl strategiska som operativa beslut.
 • En god teknisk förståelse samt intresse för hemautomation.
 • Erfarenhet av grossistverksamhet samt erfarenhet av att utveckla ett bolags marknads- och försäljningsinsatser inom "proffsmarknader" (tex El, Belysning och VVS). 
 • Intresse och förståelse för förändringar i omvärlden, särskilt inom digitaliseringen och vårt uppkopplade hem och liv.
 • God finansiell kunskap och vana att analysera en resultat- och balansräkning. 
 • Ett starkt engagemang och drivkraft att utveckla en verksamhet.  

Kontakt
För ytterligare information om tjänsten kan du kontakta Säljpoolens rekryteringskonsult Dan Andersson 031-7045171, alternativt maila dina frågor till dan.andersson@saljpoolen.se. Ansökan skickar du dock inte via mail utan via länken/knappen nedan. 

Välkommen med din ansökan! 

Bolaget Nexa erbjuder en mycket engagerad personal med spetskompetens inom sina områden och vi bygger nu vidare inför framtiden. Försäljningen sker främst i dom Nordiska länderna med övervikt på den Svenska marknaden (90%) Det nybyggda kontoret ligger i Sisjön/Askim strax utanför Göteborg. Målet för Nexa är att fortsätta utveckla produktsortimentet och marknadsbearbetningen för att dels bibehålla sin marknadsledande position i Sverige inom hemautomation och brandskydd, men också bredda erbjudandet och på så sätt etablera sig inom nya segment. Samtidigt är ambitionen att öka exporten.  

Nexa brandskydd (Fire & Safety) är det självklara valet av produkter på marknaden för att leva i en säker miljö där brandvarnare, brandsläckare, brandfiltar står för den stora volymen, dessa sortiment finns idag ute på samma kundområden som trådlöst. Den gemensamma nämnaren för dessa sortiment är varumärket NEXA som står för innovation, trygghet och kvalitet.

Nexa är sedan januari 2014 en del av OEM International AB som är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner. Koncernen som är noterat på Stockholmsbörsen består av 34 bolag i 14 länder med huvudkontor i Tranås. Bolaget omsatte 2,7 miljarder under 2017 och hade vid årsskiftet 872 anställda. Läs mer om oss på vår hemsida www.nexa.se

Liknande jobb

Liknande jobb