Senior kreditspecialist till EKN

Rekryterare
EKN
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 maj 2018
Stängs
den 20 maj 2018
Ref:
dnr: 2018-245
Kontakta
Peter Tuving
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som senior kreditspecialist ska du bidra till att EKN tillämpar en sund kredit- och riskanalys, av hög kvalitet. Ditt uppdrag är att delta i den löpande kreditanalysen av befintliga och nya engagemang. Du deltar i kreditkommittéer men fungerar även som bollplank i kreditfrågor. I rollen ingår även arbetet med att utveckla de metoder som EKN använder i kredit- och riskanalysen av affärer. En utgångspunkt för ditt uppdrag är att säkerställa att EKN:s kreditbedömning följer utvecklingen av branschstandard inom bank- och försäkring, samtidigt som EKN:s uppdrag att vara komplement till marknaden möjliggörs. Detta kräver en förmåga att förstå de finansieringslösningar som EKN garanterar, mot bakgrund av uppdraget att främja svensk export. Som senior kreditanalytiker kommer du också att delta i olika utvecklingsprojekt.

Kompetensprofil
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och som har lång och bred erfarenhet av att arbeta som senior kreditanalytiker i bank, ratinginstitut, kreditförsäkringsföretag eller motsvarande. Rätt person för tjänsten har gedigen kunskap i kreditriskmodeller och redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda kreditkommittéer och har analyserat ett flertal olika företagssektorer. Det är även meriterande om du har internationell erfarenhet och har genomfört utbildningar i kreditanalys. Det är i uppdraget viktigt att vara lyhörd för EKN:s uppdrag som komplement till marknaden och kunna kombinera detta med rollen som senior kreditanalytiker.

Som person är du analytisk, flexibel och kan arbeta med en hög grad av självständighet. Detta ställer krav på hög integritet. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och måste vara en god kommunikatör i tal och skrift. Engelska används dagligen i arbetet. Du är van att utvärdera information och kan förmedla de väsentliga punkterna på ett pedagogiskt sätt.

Mer information
Mer information om tjänsten lämnas av Peter Tuving, kreditchef (Head of Risk Advisory & CSR) och Gun Lidholm, personalchef. Facklig företrädare är Bo Lindgren, SACO. Samtliga nås på telefon 08-7880058.

Du ansöker genom att registrera ditt CV och personliga brev på vår hemsida www.ekn.se senast den 20 maj 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb