Controller till Europcar

Rekryterare
Europcar
Plats
Årsta, Stockholm
Annonserat
den 3 maj 2018
Stängs
den 2 juni 2018
Kontakta
Åsa Nygårds
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tycker du att det är roligt att göra ekonomiska analyser? Vill du dessutom ha ett jobb där du får en bred roll där du arbetar med analyser av både det ekonomiska resultatet och av verksamheten i stort? Om du dessutom är en van Excelanvändare har du nu möjlighet att vara med på en spännande och utvecklande resa hos Europcar. Du erbjuds en roll där du får använda ditt sinne för analys och struktur och samtidigt vara med och utveckla företagets affär.

Arbetsuppgifter och tjänsten
Europcar Sverige är just nu inne i en mycket intressant utvecklingsfas där de arbetar på flera plan för att förbättra organisation och arbetssätt med målet att nå högre resultat. Som en del i detta arbete förstärker de nu sin ekonomiavdelning med en Controller som drivs av att omsätta idéer till reella lösningar som fungerar i det dagliga arbetet.

I den här positionen är du ansvarig för bolagets analyser relaterat till nuvarande och framtida affär. Du kommer att ha ett nära samarbete med CFO som också kommer att vara din chef.

Ditt uppdrag är att genomföra affärs- och finansanalys och stödja bolagets ledning i kommersiella och strategiska beslut. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Identifiera trender och ge förslag på hur bolaget kan maximera sin lönsamhet.
 • Driva den årliga budgetprocessen och säkerställa att alla uppgifter därtill är anpassade efter företagets planer. Ansvara för prognos- och likviditetsuppföljning av projekten.
 • Leda och utveckla business case, inklusive finansiell modellering och marknadsanalys. Utveckla simuleringsmodeller och scenarioanalyser.
 • Förse CFO och CEO med ekonomiska analyser som ger faktabaserad information om bolagets verksamhet. 
 • Säkerställa intern finansiell rapportering som ger insikter och stöd för rätt affärsbeslut och prioriteringar.
 • Genomföra utvalda initiativ och prestationsförbättringar.
 • Vidareutveckla ekonomifunktionen med system, rapporter och rutiner.
 • Ansvara för resultatuppföljning och ekonomistyrning.
 • Analysera intäkts- och kostnadsavvikelser samt KPI:er/nyckeltal, statistik och balansräkning.
 • Rapporter till styrelse och ledning

Du kommer att sitta i fina lokaler i Årsta och bolaget genomsyras av driv och framåtanda.

Europcar är just nu en organisation under förändring där du får spela en stor roll och bidra till företagets framtida utveckling. Du blir en viktig del av ett mindre bolag i en stor koncern vilket på sikt kan innebära många utvecklingsmöjligheter för rätt person. Europcar erbjuder dig en arbetsplats med högt i tak och frihet under ansvar i en snabbrörlig bransch med korta beslutsvägar.

Är det här du?
Till den här tjänsten söker vi dig som:

 • Är civilekonom eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Gärna i en större internationell koncern
 • Du är en van Excelanvändare och har ett generellt intresse för IT.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker nu dig som har ett starkt kommersiellt driv och ett stort intresse för affären och marknaden. Du drivs av att effektivisera idag manuella arbetsuppgifter och ser digitalisering som en naturlig väg framåt. Du uppskattar variationen mellan administrativa arbetsuppgifter och förbättringsprojekt. Att hålla deadlines är en självklarhet för dig och du besitter förmågan att arbeta effektivt och strukturerat och du kan självständigt driva ditt arbete framåt.

Du kommer att ha ett nära samarbete med ledning och organisationens chefer och därmed är social kompetens och kommunikativ förmåga ett måste. Du är en teamspelare som kan hantera olika typer av motparter samt tidvis konkurrerande prioriteringar, även under tidspress. Vi värdesätter även att du är analytisk, positiv och har en hög dos av integritet.

Vill du veta mer?

Om företaget
Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Europcar med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb