Xylem

Supplier Quality Engineer till Xylem

Rekryterare
Xylem
Plats
Emmaboda
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 1 juni 2018
Kontakta
Magnus Konradsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Xylem annonsbild engineering_technician
Till vår inköpsavdelning i Emmaboda söker vi en Supplier Quality Engineer.

Arbetsbeskrivning
Som Supplier Quality Engineer arbetar du med bedömning av nya leverantörer, kvalitetssäkring av inköpt material, leverantörsutveckling och produktivitetsförbättringar i leverantörskedjan. Du är leverantörernas kontaktperson i tekniska frågor och deltar även i produktutvecklingsprojekt där du tar aktiv del i val av produktionsmetod samt svarar för kvalitetssäkring respektive infasning av nya artiklar. Tjänsten förutsätter att man har en god marknadskännedom och har intresse att ständigt hålla sig uppdaterad av både marknad och nya teknologier.

Funktionen är en del av inköpsavdelningen och arbetet sker i nära samarbete med strategiska inköpare, Commodity Manager, R&D,samt kvalitetsfunktioner så som tekniker på våra produktionsanläggningar. Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete i ett internationellt företag.

Erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller motsvarande samt har du minst 5 års erfarenhet av tillverkande industri. Du har en god uppfattning om olika tillverkningsmetoder, tillhörande processer och standarder. Vi ser gärna att du har kunskaper i statistiska verktyg för processtyrning och Lean production. Vidare förutsätter tjänsten goda kunskaper i Office-paketet samt att du har B-körkort.

Resor i tjänsten förekommer. Då vi verkar i en internationell miljö är det en absolut nödvändighet att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vidare är du drivande, målinriktad, strukturerad samt nytänkande. Du trivs med att arbeta i team och har god förmåga att bygga nätverk, både inom företaget samt mot externa leverantörer. Tjänsten kräver även att du är en god kommunikatör och att du har förmågan att hantera flera aktiviteter parallellt.

Låter det intressant? Då ser vi fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Ansökan
Ansök till denna tjänst genom att klicka på "Ansök". Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2018-06-01. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande. Har du frågor är du välkommen att kontakta Magnus Konradsson, SQE Manager, 0471-24 70 52 eller Anna Elm, HR, 0471-24 71 34.

Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, Representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2016 en omsättning på 3,8 miljarder dollar. Tryck här för en kort film om vår verksamhet.