Xylem

CFD-specialist för metodutveckling inom pumpteknik

Rekryterare
Xylem
Plats
Sundbyberg
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Anna Smedberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Xylem annonsbild teknik
CFD-specialist för metodutveckling inom pumpteknik

Vi söker en erfaren utvecklingsingenjör inom strömningsmekanik och CFD för metodutveckling inom pumpteknik. Som metodutvecklare får du möjligheten att förvalta och utveckla vår beräkningsprocess samt delta i utveckling av nästa generation av pumpar och mixrar. Den här positionen är navet i en av Xylems kärnkompetenser och central för företagets globala konkurrenskraft. Lockas du av möjligheten att utveckla och ta fram ledande produkter både tekniskt och kommersiellt i ett världsledande företag kan detta vara jobbet för dig!

Arbetsuppgifter och tjänsten
Du kommer att arbeta med simulering av internströmningen i Flygts pumpar och mixrar. Tillsammans med ytterligare en metodutvecklare ansvarar du för att vår designprocess för nya pumpar och mixrar är ändamålsenlig och effektiv. Processen används sedan av övriga utvecklingsingenjörer i produktutvecklingsarbetet. Du kommer även att arbeta med långsiktigt kunskapsuppbyggande och parameterstudier och själv ge support till produktutvecklingsprojekten genom att utföra mer avancerade CFD-beräkningar där rotor/stator-interaktion är en viktig prestandapåverkande effekt.

I ditt ansvar ingår:

• Utveckla riktlinjer gällande numerisk uppställning vid analys av delkomponenter eller pumpen i sin helhet.

• Vidareutveckla de verktyg som finns för geometrisk parametrisering, analys av simuleringsresultat samt optimering.

• Delta i produktutvecklingsarbetet som beräkningsspecialist.

• Ansvara för uppdateringar av programvara i den Linuxbaserade beräkningsmiljön.

Du kommer att tillhöra ett positivt och prestigelöst gäng som hjälper varandra och strävar mot att leverera resultat i toppklass! Utöver dig består teamet av ytterligare en metodutvecklare samt fem utvecklingsingenjörer. Tjänsten är placerad på Xylems kontor i Sundbyberg och du rapporterar till Manager Hydraulic Development

Erfarenhet, utbildning och person
För att du ska passa för tjänsten krävs:

• Master eller doktorsexamen med inriktning mot strömningsmekanik

• Gedigen erfarenhet av CFD beräkningar, gärna från många olika tillämpningar, nätgeneratorer och lösare.

• Allmänt intresse för numerik

• Arbetat med processtänk som sedan används av andra.

• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande med tidigare erfarenhet från turbomaskiner, programmering (C#, Python, Fortran, VBA mm) eller optimering. 

Du har utmärkta problemlösningstalanger, är strukturerad i ditt arbetssätt och trivs med att vara den man vänder sig till för att lösa problem. Du kommer att arbeta under eget ansvar både självständigt och tillsammans med övriga specialister i gruppen. Vi vill att du är kvalitetsmedveten och har förmågan att leverera och paketera information för internt kunskapsbyggande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen nedan. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Anna Smedberg på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Xylem är ett ledande globalt vattenteknikföretag som ägnar sig åt att utveckla innovativa teknologiska lösningar för världens vattenutmaningar. Företagets produkter och tjänster transporterar, behandlar, bevakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Xylem är också ledande inom smart mätutrustning, nätverksteknik och avancerade analytiska instrument för vatten-, el- och gasindustrin. Sammanlagt har Xylem drygt 16 500 medarbetare med omfattande applikationsexpertis och stort fokus på att identifiera mångsidiga, hållbara lösningar. Xylem, vars huvudkontor ligger i Rye Brook New York, hade en omsättning på 4,7 billioner USD under 2017 och är verksamt i över 150 olika länder genom en rad marknadsledande varumärken.

Liknande jobb

Liknande jobb