Bli marknadschef på Kalmar Energi och hjälp oss förändra världen

Rekryterare
Kalmar Energi
Plats
Kalmar
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 3 juni 2018
Kontakta
Terése S Carlstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kalmar Energi annonsbild
På Kalmar Energi jobbar vi med att utveckla framtidens energiföretag. Vi är små men vi ligger i framkant i fråga om förnybar energi och hållbara affärsmodeller. Vill du hjälpa oss att förändra världen? Som marknadschef på Kalmar Energi får du en nyckelroll i arbetet med att bryta ny mark.

Vi erbjuder
Vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats och är säkra på att motiverade och engagerade medarbetare både presterar och mår bättre. Vi välkomnar olikheter och är övertygande om att mångfald är en förutsättning för en framgångsrik verksamhet. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och kan hjälpa andra att utvecklas. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet, och vi tror på personliga möten. Att bo eller kunna bosätta dig i Kalmar är därför centralt för uppdraget.

Din roll
Du ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till koncernens gemensamma utveckling. Du är en viktig representant för Kalmar Energi och dess värderingar både internt och externt. Tillsammans med ledningen och dina kollegor ansvarar du för att ta fram och genomföra marknadsstrategier och verksamhetsplaner. Vi ska arbeta i rätt kanaler med rätt budskap och steg för steg bygga ett ännu starkare varumärke. Våra kunder ska uppleva oss som ett modernt företag med hög tillgänglighet och starkt fokus på både hållbarhet och innovativa affärsmodeller.

Som marknadschef rapporterar du till företagets VD. Du har tre direktrapporterande chefer och ytterligare tolv kollegor i ditt team. Tillsammans ansvarar ni för områdena försäljning, kundservice och kommunikation. I uppdraget ingår att kunna hantera presskontakter tillsammans med VD och kommunikationschefen. Du förväntas därför ha goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Affärsutveckling och förvaltning av våra största system, dessa är två viktiga faktorer för koncernens utveckling. Som Marknadschef blir du ägare till en eller flera affärer och förväntas även kunna bidra till att våra IT- system utnyttjas på rätt sätt för att nå optimal effektivitet och ökat kundvärde. Tjänsten kräver därför att du har stor erfarenhet av att arbeta med IT och förståelse för teknikens möjligheter.

Din profil
Vi tror att du har varit verksam som ledare mellan 5 och 10 år inom marknad och/eller försäljning i en teknikorienterad verksamhet, och troligen varit chef över andra ledare. Har du dessutom erfarenhet av energibranschen kan det vara meriterande. Vi ser också gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande fleråriga erfarenheter. Det är ett stort plus om du har ett brinnande teknik- och hållbarhetsintresse, med förmågan att se hur teknik kan användas för att möta människors behov snarare än en teknisk spetskompetens.

I grunden är du en prestigelös lagspelare. Du är flexibel och van att leda i förändring. Du ser det som något naturligt att skapa förutsättningar för andra att lyckas och är kreativ och modig när det kommer till affärsmöjligheter. Energi- och samhällsutmaningar ligger dig varmt om hjärtat och du har både drivet och viljan som krävs för att realisera idéer och koncept utifrån ett affärsmässigt perspektiv. I den snabbt föränderliga energibranschen är framtidens energilösningar sällan givna, vilket skapar både utmaningar och möjligheter. Du är redo att ta dig an dessa.

För att lyckas i din roll har du ett kommunikativt och coachande förhållningssätt. Du har lätt för att knyta kontakter och bygga förtroende till både kollegor och affärspartners samt en förmåga att motivera och inspirera andra. Flera av Kalmar Energis projekt drivs tillsammans med kunder, leverantörer och tvärgående i den interna organisationen. Därför är en god kommunikativ förmåga central.

Hur du ansöker
I denna rekrytering samarbetar vi med Telin Rekrytering & Konsult. Läs mer och sök tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Av säkerhetsskäl tar vi ej emot ansökan via e-post.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta
ansvarig rekryteringskonsult Terése S Carlstedt på telefon 070-377 45 51 eller e-post terese@telinrekrytering.se

Vi ser fram emot din ansökan!