Director Group Financial Control till MTG

Rekryterare
MTG
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 7 juni 2018
Kontakta
Lisa Aspsäter
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Group Reporting & Legal Accounting inom MTG ansvarar för konsolidering av månads- och kvartalsrapporteringen samt budget och prognoser med tillhörande analys. Gruppen ansvarar även för den finansiella informationen till all extern rapportering inkl. årsredovisning för koncernen. Den finansiella information som Group Reporting tar fram används av företagsledning, styrelse och publikt vilket ställer höga krav på relevans, kvalitet och leveransprecision. 

Director Group Financial Control

Till Group Finance söker vi nu en erfaren, förändringsbenägen och proaktiv Director Group Financial Control. Vi söker dig med akademisk examen kombinerat med flera års erfarenhet av Koncernredovisning och IFRS-frågor med fördel från internationella och expansiva koncerner med höga krav. Erfarenhet från investmentbolag och förvärv är starkt meriterande och du har gärna erfarenhet av avyttringar samt komplexa företagsstrukturer, såsom minoriteter, stegvisa förvärv etc. Tidigare erfarenhet från börsnotering är ett extra plus.

Rollen är nyinrättad och kommer att vara väldigt bred vilket rätt kandidat uppskattar. Du uppskattar att arbeta tillsammans med övriga funktioner på koncernnivå, och du trivs med att arbeta aktivt och nära gruppens befintliga och framtida dotterbolag. För att lyckas i rollen krävs en drivkraft att på egen hand, så väl som i grupp, utveckla koncernens ekonomiska planering och styrning. Stor social förmåga, eget driv samt ödmjukhet är nyckelord för funktionen.

Positionen innehar personalansvar för 3 erfarna koncernekonomer. Erfarenhet av Cognos Controller/TM1/Planning Analytics är meriterande och din engelska är felfri. 
Rollen är placerad på Skeppsbron 18 och rapporterar till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för MTGs koncernkonsolidering, intern samt extern rapportering
 • Konsolidering av forecast och budget
 • Driva och leda årsredovisningsprocessen
 • Deltagande i förvärvsprojekt med ansvar för förvärvsredovisning
 • Systemägarskap av koncernens rapporteringssystem inkl. användarmanualer och utbildning till rapportörer
 • Aktiv roll i vidareutvecklingen av rutiner och processer samt vid arbetet att upprätthålla koncernens ekonomihandbok (som följer IFRS) 
 • Ansvarig för internkontroll gällande finansiell rapportering
 • Leda och planera koncernens externa revision
 • Ansvara för koncernens försäkringar
 • Stödja och utbilda dotterbolagen i redovisnings- och rapporteringsfrågor/systemfrågor
 • Personalansvar inkl. medarbetarutveckling och arbetsledning 

Om företaget
MTG delas upp i två bolag. En blir två. Nordic Entertainment Group och MTG. MTG kommer från början att bestå av innehaven i det tidigare MTGx och innefattar verksamheter inom Digital underhållning, Esport och Online.

Varmt välkommen med din ansökan till ett av Stockholms mest spännande jobb!
Vid frågor är du välkommen att kontakta Lisa Aspsäter 0733 58 99 30 eller lisa.aspsater@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb