Ekonomichef till Midstar

Rekryterare
Midstar
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 4 juni 2018
Kontakta
Mats Holmberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Det här är en möjlighet för dig som brinner för hotell och affärsutveckling och vill vara en del av ett spännande fastighetsbolag i ett expansivt skede. Midstar söker nu en Ekonomichef som på ett aktivt sätt kommer vara involverad i och utveckla bolagets verksamhet.

Hos Midstar ges utrymme för självständighet och möjlighet att ta egna initiativ. Engagemang och korta beslutsvägar kännetecknar Midstars arbetssätt och bolaget präglas av ett drivet kompetent team med en ledning som har över 60 års erfarenhet av hotell- och fastighetsbranschen. Medarbetarna brinner för hotell och affärsutveckling och vill fortsätta att utveckla verksamheten långsiktigt. Du rapporterar direkt till bolagets Partners och placering av tjänsten är på bolagets kontor i centrala Stockholm.  

Om tjänsten
Idag styrs den skandinaviska ekonomifunktionen från Stockholm, men sköts av tre lokala redovisningsbyråer i respektive land samt av en intern konsult som stödjer bolaget med bl.a. koncernredovisning. Midstar önskar fortsätta lyfta kvalitén i ekonomistyrningen till nästa nivå samt frigöra tid för nuvarande Partners i bolaget.

Du kommer att vara ansvarig för ekonomiska frågor som ingår i företagets drift, styrning och uppföljning. Att vidareutveckla och förbättra ekonomistyrningen och projektredovisningen samt att vara inblandad i fastighetsförvärv och due diligence blir en stor del av ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vidareutveckla och förbättra Midstars befintliga ekonomistyrningsprocess
  • Projektredovisnings/kontroll för bolagets renoveringsprojekt inom verksamheten
  • Uppföljning mot budget och prognos för ovan
  • Medverka i förvärvs och avyttringsprocesser
  • Ansvara för kvartalsrapportering, koncernkonsolidering och koncernbokslut
  • Upprätta Årsredovisningar (IFRS) samt att revision utförs effektivt, korrekt och i enlighet med koncernens tidsramar
  • Utveckla och driva processförbättring i syfte att automatisera och effektivisera systemstöd, finansiella rutiner och processer
  • Agera kravställare mot redovisningsbyråerna i respektive land
  • Vara behjälplig med ad hoc frågor i förvaltningsbolaget

Profil
Vi söker dig med akademisk examen inom redovisning/finansiering och minst 10 års relevant arbetslivserfarenhet. Då ekonomichefen ansvarar för koncernredovisning och bolagets talan mot revisorerna så känner vi att erfarenhet från fastighetsbranschen är ett krav.

För att trivas hos Midstar och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef, har du ett starkt engagemang i företagets utveckling och en vilja att vara med och skapa framgång. Du känner dig bekväm i fastighetsbranschen och har lätt att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är analytisk, har sinne för detaljer men intresse för helheten samt är stresstålig och redo att hantera periodvis intensiva projekt.

Din ansökan
Vill du bli en del av Midstar? Välkommen att visa intresse via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Mats Holmberg på Boardtalk AB (072 - 8532313) e-mail mats.holmberg@boardtalk.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Om Midstar
Midstar AB är en aktiv asset manager inriktad på investeringar i hotell. 2015 bildades Midstar Hotels AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond. Bolagets affärsidé är att skapa bättre hotell genom att långsiktigt förvärva, förvalta och aktivt utveckla hotellfastigheter i Norden. Läs mer på www.midstar.se.

Liknande jobb

Liknande jobb