Jurist till avdelning Marknadsuppföranderätt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 maj 2018
Stängs
den 30 maj 2018
Ref:
1028
Kontakta
Anna Cederberg
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Som jurist på avdelningen Marknadsuppföranderätt arbetar du främst med ärendehantering men också med mindre rättsutredningar och med metodutveckling. Med anledning av ny lagstiftning befinner sig avdelningen i en spännande fas med mycket arbete kopplat till att sätta ny praxis. Arbetet ger möjlighet för dig som jurist att få specialistkompetens inom ett rättsligt område under Finansinspektionens (FI:s) tillsyn.

Avdelningen tillhör verksamhetsområde Konsumentskydd och du arbetar nära tillsynsverksamheten inom området. Tjänsten innebär tätt samarbete internt och du kan även komma att ha kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en jur.kand., troligtvis kombinerad med studier inom ekonomi och/eller notarietjänstgöring. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av arbete på myndighet eller erfarenhet från företag som står under FI:s tillsyn.

Som person är du analytisk och uthållig. Ditt arbete kännetecknas av en hög servicekänsla och en mycket god samarbetsförmåga. Du har en förmåga att fatta beslut samt är strukturerad och planerar, prioriterar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Anna Cederberg på 08-4089 8316.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning som pågår till september 2019, med start så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 30 maj 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!