HR-generalist med fokus på rekrytering till ÅF Industry

Rekryterare
ÅF Industry
Plats
Malmö
Annonserat
den 11 maj 2018
Stängs
den 29 maj 2018
Kontakta
Jannice Larsson
Kategori
HR / Personal
Arbetstid
Heltid

ÅF är ett starkt företag som fortsätter att växa! Deras kunder vill öka sitt samarbete med dem vilket gör att de befinner sig i en expansiv utvecklingsfas. Till division Industry söker vi nu en HR-generalist med visst HR-fokus, med placering på deras kontor i Malmö. Du kommer att ingå i deras rekryteringsteam som tillsammans arbetar för att nå deras högt satta rekryteringsmål. Detta är ett konsultuppdrag genom oss på Wise Professionals under 6 månader som kommer övergå till en tillsvidareanställning på företaget.

Ditt uppdrag
Som HR-generalist på ÅF arbetar du med hela kompetensförsörjningsprocessen, från att definiera kompetensbehov till att attrahera och rekrytera kandidater. Du kommer arbeta nära övriga rekryteringspartners, talent sourcing specialists/researchers och HR med mål att säkra tillväxt och kvalitet i rekryteringsprocesserna. Rollen som HR-generalist innebär att du:

 • Stöttar rekryterande chefer i hela kompetensförsörjningskedjan
 • Arbetar med samtliga steg i rekryteringsprocessen
 • Kommer att driva flera rekryteringsprocesser löpande och arbeta med tjänster inom flera av våra olika tekniska discipliner
 • Utbildar chefer i rekryteringens alla delar
 • Planerar och genomför rekryteringsevent
 • Kontinuerligt arbetar med deras processer och arbetssätt inom rekrytering

Utöver rollen som rekryteringspartner kommer du att agera stöd till chefer i närregionen i HR-frågor. Det innefattar hela HR-området och kan typiskt sett handla om stöd till chefer gällande exempelvis:

 • Rehabiliteringsärenden
 • Arbete med medarbetarundersökning
 • Arbetsrättsliga frågor och driva förhandlingar
 • Regelverksfrågor såsom resereglemente
 • Åtgärder för att attrahera, behålla och utveckla personal

Resor inom Sverige är en naturlig del av jobbet så en viss flexibilitet krävs. Körkort är ett krav för tjänsten, och har du bil ses det som ett plus.

Vem är du?
Vi letar efter dig som har ett brinnande intresse för rekrytering. Då vi har en stark tillväxtagenda ser vi att mycket fokus kommer att ligga på att stötta chefer inom just rekrytering men du bör ha erfarenhet inom HR-området för att kunna stötta chefer självständigt. Du som söker har en akademisk examen, inom HR, samt har arbetat med rekrytering i minst 5 år och inom HR-området i ett par år. Har du dessutom erfarenhet av searcharbete och/eller headhunting ser vi det som starkt meriterande. Vidare är det en stor fördel om du tidigare arbetat med rekrytering av tekniska roller samt har lätt att sätta dig in i nya begrepp och frågeställningar. Du drivs av att skapa mänskliga kontakter, är lösningsorienterad och har en förmåga att arbeta i en snabbfotad och föränderlig miljö. Då rollen innebär att du har ett flertal olika rekryteringsprocesser och ärenden i gång samtidigt, vill vi att du är duktig på att organisera och prioritera ditt arbete samt har en förmåga att behålla fokus under stress. Du kommer också att ha många kontaktytor inom organisationen, både med chefer och kollegor inom andra delar av organisationen, varför du behöver trivas i en miljö med mycket interaktion med medarbetare på olika nivåer i organisationen. Som person bör du vara nyfiken, serviceminded och lyhörd. Ett visst mått av envishet är något som präglar din personlighet och gör att du går i mål med dina åtaganden. Vi värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt högt då våra kontaktytor, både internt och externt, bygger på samarbete och goda relationer. Tjänsten ställer höga krav på självständigt arbete och initiativtagande samt flexibilitet. Du som söker ska ha en mycket god IT-vana samt ha ett gott administrativt sinne. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både vad gäller tal och i skrift. 

ÅF erbjuder
ÅF fortsätter växa på våra befintliga marknader och tillsammans strävar vi efter att bli en internationell spelare. Vi går mer och mer åt helhetsåtaganden gällande projekt och gillar att arbeta tillsammans i krossfunktionella team. På ÅF har du mer än 10 000 kollegor med unika kunskaper och vi hoppas att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer lära oss av dig.  

Som anställd på ÅF får du även möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter som till exempel grillning, AW och kompetensutveckling. Har du fritidsintressen och vill lära känna andra inom ÅF finns ÅF Club där det anordnas aktiviteter inom bl.a. golf, löpning och kultur.   

Om företaget
ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen. ÅF Making Future.

När du blir en av oss
Som uthyrd konsult via oss på Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg och att du ska trivas i din anställning. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos oss på Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning. Våra värdeord – Passion, Kvalitet och Tillväxt – är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Vår kultur präglas av nyfikenhet, att vara på tå och ligga i framkant – vi kallar det att vara och agera Frontline. Vi har även flera initiativ kopplat till välgörande CSR-arbeten. Under 2018 är vi bland annat guldsponsor till Team Rynkeby God Morgon som cyklar till förmån för Barncancerfonden. Vi ser det som en perfekt match med våra värderingar om hälsa och önskan om att alla barn ska få sina drömjobb i framtiden.  

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Jannice Larsson (Jannice.Larsson@wise.se,) och konsultchef Josefin Slorafoss (Josefin.Slorafoss@wise.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt, sök därför tjänsten redan idag! Tillsättning sker enligt överenskommelse.

Fler sökningar så här