Göteborg & Co söker Evenemangschef

Rekryterare
Göteborg & Co
Plats
Göteborg
Annonserat
den 11 maj 2018
Stängs
den 27 maj 2018
Ref:
A782377
Kontakta
Karin Bergman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om arbetsplatsen
Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, mötes- och evenemangsstad. Ägare är Göteborgs Stadshus AB som är en del av Göteborgs Stad. Läs mer på http://goteborgco.se

Arbetsuppgifter
Destinationen Göteborg har den ambitiösa målsättningen att till år 2030, på ett hållbart sätt, dubblera besöksnäringen. Nu söker vi en lyhörd ledare som ska vara med och utveckla framtidens attraktiva destination i nära samverkan med besöksnäringen, akademi, stad och region. Du kommer att leda avdelningen för Evenemang vars uppdrag är att driva och stärka Göteborg som evenemangstad genom att utveckla, möjliggöra och genomföra hållbara evenemang inom kultur och idrott. 

Rollen innebär att leda evenemangsarbetet genom att agera såväl strategiskt som i vissa fall operativt för avdelningens uppdrag som innebär att flytta fram Göteborgs position på en internationell marknad samt driva och stärka det lokala arbetet för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för samverkan i evenemangsfrågan. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
- Målstyrning för avdelningens arbete i förhållande till gällande och framtida affärsplaner 
- Yttersta ansvaret vid bolagets egna produktioner och genomföranden 
- Utveckla och förbättra interna arbetsprocesser 
- Delta i relevanta samverkansplattformar både lokalt, nationellt samt internationellt 
- Strategiskt ledarskap och taktiska avvägningar i förhandlingar och relationer 
- Aktivt deltagande i bolagets ledningsgrupp 
- Representera bolaget vid relevanta forum 

Tjänsten innebär personalansvar för ca 10 direktrapporterande. Inom ansvarsområdet finns för närvarande ca 30 medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet som ledare på strategisk nivå med erfarenhet av att leda specialister inom sitt område. Du har tidigare arbetat med affärsutveckling i en föränderlig bransch och vågar utmana befintliga strukturer. Med en relevant akademisk utbildningsbakgrund och dina kunskaper inom ekonomi och strategiskt ledarskap har du ett sinne för att se, uttrycka och utveckla affären. 

Att du är en god kommunikatör är en självklarhet för tjänsten då du kommer att arbeta med människor inom olika kulturer, organisationer och myndigheter. Du har arbetat internationellt i tidigare roller och är därmed flytande i engelska. 

För att lyckas med uppdraget tror vi att du trivs med att leda projekt i en snabbt föränderlig värld, tycker om att arbeta i högt tempo men samtidigt har uthållighet i långa processer. Som person är du lugn och trygg i ditt ledarskap. Du har ett stort förtroende för dina medarbetare och inspirerar till att nå övergripande mål. Tjänsten ställer höga krav på att du snabbt kan förstå och tydliggöra komplexa frågor och samband för din omgivning. Positivt är om du har erfarenhet av offentlig verksamhet och politiskt styrda miljöer. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rapporterar direkt till VD, med tillträde i september 2018 eller enligt överenskommelse. Vi kommer läsa ansökningar fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt via goteborgco.se, dock senast 27 maj 2018. Vid övriga frågor kontakta Karin Bergman (HR Specialist) via 031-368 40 00. 

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Referensnummer: A782377

Liknande jobb

Liknande jobb