Inköps- och logistikchef till Forsbergs Fritidscenter

Plats
Marks kommun
Annonserat
den 15 maj 2018
Stängs
den 4 juni 2018
Kontakta
Eva Andersson Jensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

I den här nya tjänsten får du en strategisk nyckelroll för Forsbergs fortsatta utveckling. Ansvaret omfattar strategiskt och operativt inköp samt utveckling av ett attraktivt sortiment och effektiv logistik. Du rapporterar till VD, ingår i ledningsgruppen, med övriga kollegor i Hyssna och på andra orter t ex Stockholm, och har personalansvar för 4-5 personer inom marknad och inköp i Hyssna. Arbetet är utåtriktat och innehåller kontinuerliga kontakter med Forsbergs sju centers och internationellt med leverantörer i Tyskland, handlare i Europa och deltagande i mässor.

Ansvar och uppgifter:

* Ta fram en tydlig sortimentsstrategi

* Driva inköpsfunktionen för fordon och påverka produktutveckling

* Utveckla långsiktiga samarbeten med leverantörer och partnerföretag

* Förhandlingar med leverantörer där Forsbergs är generalagent, importör respektive återförsäljare

* Effektiv logistik och distribution mellan Forsbergs centers

* Fokus på kapitalbindning, lagerstyrning och rutiner i affärssystemet

* Utbildning och stöd till försäljningsorganisationen

Vi söker dig som har 5-10 års operativ erfarenhet av och god kunskap inom inköp, lager och logistik, gärna från fordonsbranschen. Relevant högskoleutbildning inom ekonomi / inköp / logistik är önskvärt men ännu viktigare är att du har erfarenhet av produkt- och sortimentsstrategier från kommersiell verksamhet med geografisk spridning, samt internationella förhandlingar och avtal. Med lyhördhet internt och externt har du känsla för trender i omvärlden. Du är van att arbeta strukturerat med information och uppföljning i affärssystem och har en övergripande syn på marknadsföring och kommunikation. Goda kunskaper i engelska är ett krav och tyska är meriterande.

Du är en positiv och social person som gillar att utveckla affärer likaväl som du är strukturerad, processinriktad och strategisk. Du tycker om att arbeta i team men är orädd att fatta beslut. Det är en förutsättning att du gillar att arbeta i ett företag med entreprenörsanda och resultatdrivna ägare. Det här är rätt jobb för dig som vill jobba med fritid och äventyr i en växande marknad!

Om företaget
Forsbergs Fritidscenter är idag Sveriges största försäljare av husbilar och husvagnar, med en omsättning om ca 900 Mkr (2017). Bolaget grundades 1991 av bröderna Forsberg och 2011 gick Nalka Invest (tidigare Inter IKEA Investments) in som huvudägare. Företagets huvudkontor är beläget i västsvenska Hyssna mellan Göteborg, Borås och Varberg och är svensk distributör för: Hobby, Frankia, Concorde och Niesmann samt återförsäljare för Bürstner husbilar/husvagnar & Hobby husvagnar. På företagets sju center, i Hyssna, Bjuv, Stockholm, Borlänge, Mantorp, Karlstad och Kalmar, arbetar över 100 medarbetare och det finns alltid minst 600 fordon i lager. Läs mer på forsbergsfritidscenter.se

Husbilsmarknaden har formligen exploderat de senaste åren. Dagens husbilar är som rullande hotellrum med högsta komfort. Det innebär också att vår kundgrupp har breddats väsentligt – allt från småbarnsfamiljer som vill ge sina barn upplevelserika semestrar till inbitna golfare som vill bo så nära de bästa banorna som möjligt.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 4 juni men gärna tidigare. Vid frågor, kontakta Eva Andersson Jensen 076-338 80 03 eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97.

Liknande jobb

Liknande jobb