Sjöbo kommun söker Kommundirektör med utvecklingsvilja och lyhördhet

Rekryterare
Sjöbo kommun
Plats
Skåne län
Annonserat
den 15 maj 2018
Stängs
den 10 juni 2018
Ref:
44924
Kontakta
Magnus Hallberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Kommundirektören är kommunens högsta tjänsteman och ska på den politiska ledningens uppdrag leda kommunens tjänstemannaorganisation mot de mål och i den riktning som politiskt har beslutats. I uppdraget ligger att företräda Sjöbo kommun genom att ha det övergripande ansvaret för verksamheterna och utveckla och leda kommunen till en välfungerande helhet som stödjer den politiska ledningens mål och visioner.

I rollen som Kommundirektör har du ytterst ansvar för kommunens förvaltningar och därtill fungera som koncernchef. I kommunkoncernen ingår de helägda bolagen Sjöbohem AB samt Sjöbo elnät AB.

Ett viktigt fokusområde för Kommundirektören kommer vara att genom ett strategiskt och långsiktigt arbete utveckla Sjöbo som en attraktiv boendekommun.

Som kommundirektör har du en viktig roll i att förvalta och tillvarata det goda samspel som finns mellan politiken och tjänstepersoner i kommunen. Du leder förvaltningscheferna vilka också ingår i din ledningsgrupp och du följer upp att politiska beslut verkställs samt är föredragande på Kommunstyrelsens möten. I rollen ingår att arbeta strategiskt där utveckling, personalförsörjning och kompetensfrågor blir betydande.

I uppdraget är det viktigt att ha en god förmåga till dialog och ha hög tillgänglighet både inom och utom den kommunala organisationen samt sätta medborgarnas behov i fokus. Genom samarbete med aktörer inom kommunen, andra kommuner och myndigheter arbeta för att utveckla Sjöbo kommun som en tydlig och offensiv deltagare i ett regionalt sammanhang.

Som kommundirektör är du direkt underställd kommunstyrelsen och chef för kommunstyrelsens förvaltning samt för förvaltningscheferna.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som kommundirektör hos oss har du väldokumenterade chefserfarenheter, däribland personalansvar över andra chefer. Du har ett genuint samhällsengagemang, har ett intresse för hållbarhetsfrågor, är en god kommunikatör som kan samarbeta, skapa förtroende och relationer såväl internt som externt. Du har akademisk utbildning inom ett för arbetsgivaren relevant område och en gedigen erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd organisation. Vi förutsätter att du har erfarenhet av att driva utvecklingsfrågor inom offentlig verksamhet och har förståelse för det strategiska och långsiktiga arbete som det innebär. Mycket goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska krävs.

Som person är du en stabil, trygg, empatisk och närvarande ledare som kan engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär; stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem samtidigt som du är bestämd och pålitlig. Som kommundirektör verkställer du planer med engagemang och beslutsamhet och uppnår resultat med hög kvalitet. En väsentlig del i ledarskapet blir att hitta en balansgång mellan intern utveckling och extern representation.

Om företaget
Sjöbo är en expansiv kommun mitt i södra Skåne. Här bor 19 000 invånare som har nära till den omväxlande naturen och många olika boendeformer att välja på. Våra 1100 medarbetare spelar en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål", tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare!

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Sjöbo Kommun med Experis.

För mer information är du välkommen att kontakta Magnus Hallberg, chefsrekryteringskonsult, på tel: 040 – 660 63 14 alternativt epost: magnus.hallberg@se.experis.com.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att ses!