CFO / Vice VD till Thor shipping & Transport

Plats
Västerås
Annonserat
den 15 maj 2018
Stängs
den 29 maj 2018
Ref:
SE-13054
Kontakta
Jenny Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärs- och utvecklingsorienterad ledare med totalansvar för finans- och ekonomifunktionen

Tillväxtbolaget Thor shipping & Transport står inför en fortsatt stark tillväxt och söker nu en erfaren ledare med ett starkt intresse för att driva och utveckla såväl bolag som människor.

Position
Thor Shipping & Transport har under flera år haft en stark tillväxt och har idag en unik marknadsposition och en väletablerad kundbas. Under våren 2018 kom Accent Equity in som ny majoritetägare och partner i den fortsatta tillväxtresan. Fokus under kommande år ligger på fortsatt tillväxt genom vidareutveckling av kundutbudet samt stärka bolagets marknadsposition genom förvärv.

Som CFO ansvarar du för finans / ekonomifunktionen som består av 4 medarbetare på koncernnivå samt uppföljning och rapportering från respektive dotterbolag. Du förväntas utöver detta även ta en ledande roll för andra övergripande frågor inom koncernen i rollen som vice VD.

Ditt fokus som CFO ligger på verksamhetsutveckling och affärscontrolling samt ett strategiskt utvecklingsarbete av finans / ekonomifunktionen i nära samarbete med VD. Det är du som äger och driver utvecklingen av ekonomifunktionen, effektiviserar, ställer krav och kvalitetssäkrar rutiner. Du analyserar och rapporterar koncernens ekonomiska resultat samt proaktivt identifierar och förverkligar förbättringar. I rollen som Vice VD är du VDs högra hand rörande verksamhetsutveckling, den dagliga driften, operativ styrning och leding, samt vissa HR-relaterade frågor.

För att lyckas som CFO hos Thor Shipping & Transport krävs att du ser möjligheter och har ett starkt intresse för att driva och skapa resultat. Vi ser att du är en erfaren ledare med ett stort intresse för att driva och utveckla såväl bolag som människor. Vi tror att du har en civilekonomisk utbildning i botten och tidigare erfarenhet från liknande ledande roller inom tex. logistik, transport eller spedition är meriterande. Du har erfarenhet av bolagsförvärv och av att hantera bankfinansiering. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person och ledare är du analytisk, lyhörd och prestigelös i ditt arbettsätt. Du har en flexibel förmåga och är lösningsorienterad och drivs av utveckling och förbättring. Du har en god kommunikativ förmåga och skapar lätt relationer såväl externt som internt.

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr.13054). Vi önskar din ansökan senast den 29 maj. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval Jenny Nilsson 019-19 68 03.

Om företaget
Sedan 1994 har Thor Shipping & Transport arbetat med transport på land och till sjöss. Idag erbjuder bolaget effektiva och flexibla dörr-till-dörr transportlösningar globalt genom sin rederi- och speditionsverksamhet, agentservice, skeppsmäkleri, och stuveri- & klareringstjänster. Utöver huvudkontoret i Västerås är bolaget också etablerat i Hull i nordöstra England. Bolaget omsätter ca 400 MSEK och har idag totalt ca 60 medarbetare.