Redovisningschef till Europcar

Rekryterare
Europcar
Plats
Stockholm
Annonserat
den 31 maj 2018
Stängs
den 30 juni 2018
Kontakta
Mari Jehrlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Europcar är ett bolag som är på en förändringsresa i en spännande bransch som växer. Nu söker vi en Redovisningschef som kan vara drivande i att förändra och utveckla rutiner i ekonomiprocessen.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Redovisningschef kommer du att leda och driva arbetet med redovisningen och rapporteringen. Du leder en grupp på fyra personer som jobbar med kund-, leverantörsreskontra och den löpande redovisningen. Ett stort fokus för rollen är att utveckla och effektivisera rutiner och processer och tillsammans med teamet genomföra förändringar. Rollen rapporterar till CFO och är placerad på kontoret i Årsta.

Arbetsuppgifter:

  • Ansvara för redovisning och månadsbokslut
  • Rapportering både internt och externt
  • Ansvara för årsbokslut, årsredovisning och deklaration
  • Leda och coacha redovisningsgruppen
  • Driva utveckling av ekonomisystemet
  • Initiera och driva förbättringar av processer och rutiner
  • Stötta organisationen med underlag och ad hoc analyser

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, erfarenhet av IFRS och minst fyra års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Det är en stor fördel om du tidigare har arbetat i en internationell koncern och en liknande verksamhet. Du har någon erfarenhet av att leda och coacha personal. Eftersom bolaget är i förändring är det en stor fördel om du har ett systemintresse och erfarenhet av att vara kravställare inom IT. Du har arbetat i ett affärssystem liknande Microsoft Dynamics och har mycket bra kunskaper i Excel. Bolaget rapporterar till Tyskland så det är viktigt att du kan arbeta med engelska som arbetsspråk.

Som person är du lösningsorienterad och ser utmaningar som möjligheter. Du motiveras av att förbättra och effektivisera rutiner och processer samt att vara drivande i dessa. Du är driven, analytisk och van att arbeta självständigt. Vidare är du en bra kommunikatör och har förmågan att vara pedagogisk och anpassa dig efter personer du möter i organisationen. Dina ledaregenskaper är goda och du trivs med att leda och stötta dina medarbetare.

Du erbjuds
Europcar är ett bolag i utveckling i en spännande bransch. Du kommer att ha en roll med stort inflytande och möjligheter att påverka. Rollen är social med många kontaktytor både internt och externt. Bolaget tillhör en stor koncern vilket gör att det finns goda möjligheter till utveckling.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Europcar med Jurek Rekrytering och Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mari Jehrlander, mari.jehrlander@jurek.se alternativt 0736-12 05 55. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten
Fler och fler upptäcker fördelarna med att hyra bil för att kunna vara flexibel och välja bil efter tillfälle och behov. Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB. Läs mer på: www.europcar.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Mari Jehrlander
Mari.Jehrlander@jurek.se